Acasa Transparenta decizionala Palestina și Israel își mută conflictul în Sistemul de Pensii

Palestina și Israel își mută conflictul în Sistemul de Pensii

Motivul nu este Ierusalimul ci "pensia sfântă "... Paul Marinescu vine cu un proiect menit sa facă pace ...în fâșia intereselor, evident, nu în Gaza...

de Oana Diaconescu
0 comentarii

LOVITURĂ SUB CENTURA ARGEȘENCEI SIMONA BUCURA OPRESCU, MINISTRUL MUNCII ȘI SOLIDARITĂȚII SOCIALE. CASA JUDEȚEANĂ DE PENSII ARGEȘ INIȚIAZĂ  UN PROTEST LA CARE SE VOR AFILIA ȘI MAJORITATEA CELORLALTE CASE DE PENSII DIN ȚARĂ

Joi, 26 octombrie angajații Caselor de Pensii vor organiza un protest spontan, în care vor să-și faca auzite nemulțumirile.

Timp de 30 de minute vor întrerupe programul de lucru și vor ieși în fața instituțiilor din fiecare județ.

Intenția lor nu este aceea de a perturba activitatea curentă și nu vor să prejudicieze interesele beneficiarilor, ci să aducă în atenție nemulțumirile lor asupra discriminărilor existente în sistemul de salarizare, între functii similare din instituțiile subordonate ministerelor, discriminări ce adâncesc profund diferențele din rândul tot mai multor categorii de functionari publici.

 Paul Marinescu, salariat al Casei Județene de Pensii Argeș și inițiatorul acestui protest, afirmă că există discrepanțe majore chiar între salariile angajații Caselor Județene de Pensii și cei ai Casei Nationale de Pensii.

Angajații din sistemul de pensii se consideră discriminati pentru că nu le sunt recunoscute eforturile și implicarea, iar  volumul de muncă mare și condițiile dificile de muncă nu sunt remediate de guvernanti.

De aceea, prin protestul care va fi declanșat joi,  ei vor solicita decidenților să se implice și asupra acestor probleme, cerând echitate în sistemul public de salarizare.

Întrebat dacă argeșeanca Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale a luat act de aceste demersuri inițiate de Casa Județeană  de Pensii Argeș, Paul Marinescu afirmă că, deși au formulat și în prealabil un  memoriu adresat politicienilor argeșeni, nu au primit nicio reacție din partea lor, cu atât mai mult din partea Simonei Bucura Oprescu.

Angajații Caselor de Pensii Județene întenționează să formuleze, din nou, un memoriu comun cu argumente legale pe care sa-l transmită CASEI NATIONALE DE PENSII PUBLICE, Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerului Finantelor Publice.

În România, în sistemul de pensii, sunt încadrați aproximativ 3000 de salariați.

 

 

 

 

 

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie