Acasa Social Oamenii din Stalpeni, ajunsi in pragul disperarii

Oamenii din Stalpeni, ajunsi in pragul disperarii

de Oana Diaconescu
0 comentarii

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ploile din ultimele zile le-au dat mari batai de cap oamenilor din comuna Stalpeni, desi ei sunt obisnuiti de administratia locala ca, la fiecare ploaie, sa inoate prin noroaie sau sa mearga cu greu pe ulitele transformate in lacuri.

De ce sunt obisnuiti? Pentru ca asa traiesc ei… de ani si ani, la rand. Pur si simplu, autoritatile ii ignora, oricate semnale de alarma ar trage si oricat de mult le sunt afectate gospodariile sau viata.

In ultimele 48 de ore, o multitudine de consateni de-ai nostri s-au plans in spatiul virtual si nu numai, de inundatiile care le-au afectat casele si curtile. Fotografiile sunt mai mult decat sugestive si sunt insotite de strigatul de ajutor al celor ce le posteaza. Degeaba insa: oamenii stiu ca nu li se da atentie, intelegand deja ca cei pe care i-au votat, incredintandu-le spre administrare comuna Stalpeni, doar se prefac a-i lua in seama. Asa cum se prefac si ca sunt in cautare de solutii ori pentru a actiona in vreun fel, pentru ca astfel de situatii sa nu se mai intample.

Probabil ca le pare rau ca din nou au fost pacaliti si nu au votat pe cine trebuia sau au ales sa nu mearga la vot deloc, anul trecut. Realitatea este cea care se vede, una in care se simt victimele unei situatii care treneaza de ani buni: in 2017 raul Targului a rupt indiguirea de la Opresti si le-a inundat culturile, iar in anii anteriori le-au luat gardurile si drumurile

Un exemplu elocvent este acela de la Pitigaia. Dupa ploaia torentiala de duminica, micuta comunitate uitata de autoritati si lasata in derizoriu intru-totul, s-a umplut, la propriu, de apa. Curtile, drumul, totul in jur aratau ca un mare lac. Pe care pluteau diverse obiecte luate de ape, munca gospodarilor din sat. Au cerut ajutorul edililor nostri, dar, ca de fiecare data, au primit acelasi raspuns, evaziv si aruncat intr-un viitor incert, nu se stie cat de apropiat sau de indepartat.

Ca intr-un film tragi-comic, primarul Gabi Serbanoiu, s-a deplasat personal la Pitigaia aseara, in carje, pentru a demonstra, probabil, ce mult ii pasa de votantii lui, loviti de fortele naturii. Celebrul buldoexcavator, bun la toate, a fost si el acolo. Au scos tuburile podului buclucas, au dat scurgere apei, le-a spus oamenilor ca acest pod nu este prins intr-un proiect despre care ei nu au inteles prea bine.. si a plecat, lasandu-i doar cu speranta ca data viitoare nu va mai ploua atat de tare. Ca de prevenit, nu exista un plan de amenajare viabil. Ca doar: „nu sunt bani”, nu?

Oamenii care raman acolo, parasiti de edilii nostri ce isi vad de interesele lor sunt satui de raspunsuri evazive, cum ar fi: „Cand se va opri ploaia, vom repara podul” sau „vom lua masurile necesare”, ori „ce am facut acum, a fost in limita posibilitatilor, pentru ca nu avem bani locati”! Vorbe, pentru ca oamenii au ajuns la limita disperarii. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1622467731235{padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;}”][penci_image_gallery images=”5898,5899,5900,5901,5902,5903,5904,5905,5906,5907″ row_gap=”20px” col_gap=”20px” heading=”Imagini inundatii Stalpeni, mai 2021 (sursa: facebook)”][/vc_column][/vc_row]

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie