Acasa Educatie Noi oportunitati Erasmus la Liceul I.C. Petrescu

Noi oportunitati Erasmus la Liceul I.C. Petrescu

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Incepand cu vara anului 2020, Liceul Tehnologic I.C. Petrescu beneficiaza de Erasmus, program educational ce vizeaza pregatirea profesionala a elevilor din invatamantul profesional si tehnic, schimburi de experienta, dar si formarea profesionala a adultilor, profesori la unitatea de invatamant din comuna noastra.

Despre Erasmus+

(conform https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/node_ro)

Erasmus+ este programul UE pentru educatie, formare, tineret si sport.

Bugetul sau este estimat la 26,2 miliarde EUR. Aceasta suma reprezinta aproape dublul finantarii de care a beneficiat programul anterior (2014-2020).

Programul pentru perioada 2021-2027 pune un accent puternic pe incluziunea sociala, pe tranzitia verde si pe cea digitala si pe promovarea participarii tinerilor la viata democratica.

Sprijina prioritatile si activitatile definite in contextul Spatiului european al educatiei, in Planul de actiune pentru educatia digitala si in Agenda pentru competente in Europa. In acelasi timp, programul:

  • sprijina Pilonul european al drepturilor sociale
  • pune in aplicare Strategia UE pentru tineret 2019-2027
  • dezvolta dimensiunea europeana in domeniul sportului.

Oportunitati

Erasmus + ofera oportunitati de mobilitate si cooperare in:

  • invatamantul superior
  • educatia si formarea profesionala
  • educatia scolara (inclusiv ingrijire si educatia timpurie)
  • educatia pentru adulti
  • sectorul tineretului
  • si domeniul sportului.

La Stalpeni, beneficiarii sunt 30 de elevi de la clasele de invatamant profesional si de la cele de liceu tehnic, dintre care 15 vor calatori luna aceasta in Portugalia, si ceilalti 15 vor calatori in luna Iulie in Spania, pe durata a trei saptamani, fiecare grup, in vederea schimbului de experienta si familiarizarii cu metodele de invatamant din tarile respective.

In ceea ce priveste cadrele didactice, au fost selectati opt profesori. Astfel: doua cadre didactice  se vor deplasa in Cipru, in luna aprilie;  patru in Malta, dintre care doua  in luna Mai si alte  doua  in luna Iulie. Tot in luna Iulie, alți doi dascăli   vor beneficia de acest stagiu de formare in Spania.

La nivelul Liceului Tehnologic I C Petrescu Stalpeni, acest program este coodonat de catre doamna inginer Anca Maria si a fost semnat si implementat de doamna profesor Gabriela Nedelcu, director al unitatii de invatamant, la acea vreme.

Foto: unibuc.ro

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie