Acasa Administratie Nelegalitatile primarului Gabi Serbanoiu semnalate deseori de Gazeta de Stalpeni

Nelegalitatile primarului Gabi Serbanoiu semnalate deseori de Gazeta de Stalpeni

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Ne intrebam uneori daca s-a plictisit lumea de Gazeta de Stalpeni sau daca existenta ei a intrat in normalitatea comunei. Este o intrebare normala atunci cand simtim ca se misca lucrurile in bine, ca autoritatile incep sa intre in legalitate si totusi ne intriga ca reactia cetatenilor, in afara ca ne citesc, este una scazuta.

Dupa mai mult de 400 de articole scrise de autorii nostri, din ianuarie 2021, cand a luat startul „Gazeta de Stalpeni“ si pana astazi, este legitim sa ne gandim cum este perceputa aceasta publicatie locala de catre dvs, stimati cititori. Faptele demonstreaza ca presiunea pe care o punem pe autoritatile locale pentru a intra in logica bunei credinte si a legialitatii incepe sa dea rezultate.

Avem si exemple elocvente:

  • taierea sporurilor salariale ale primarului si viceprimarului, de 5%, pentru achizitionatea celebrului buldoexcavator si de 15% pentru renovarea Caminului Cultural de la Livezeni, pe care Gazeta de Stalpeni le-a demascat ca fiind ilegale aici;
  • recenta dispozitie de primar cu nr. 161 (foto) prin care urmeaza a fi recuperata suma de 56.451 lei, acordata ca parte a veniturilor primite nelegal, in timp, de catre administratia locala din bugetul comunei.

Toate acestea inseamna bani reintorsi din buzunarele lor, in visteria comunei.

Cum a fost posibil ca primarul, viceprimarul si ceilalti angajati sa primeasca lunar venituri mai mari decat trebuia in mod legal? Simplu: si-au acordat, cu de la sine putere, lefuri ca si cand comuna noastra ar numara intre 5.001 si 10.000 de locuitori, desi stim cu totii ca, o demonstreaza si studiile demografice, UAT Stalpeni numara inca din 2017 sub 5000 de locuitori, iar numarul acestora scade an de an.

Si lista exemplelor poate continua: TVA-ul incasat ilegal de societatea de apa, opozitia fata de cresterea pretului serviciu de apa, oferita in conditii de calitate discutabila, contractul nelegal de dezapezire, etc.

Revenim insa la intrebarea de la inceputul articolului. Faptul ca oamenii citesc Gazeta de Stalpeni este sustinut de cifrele si vizualizarile publicatiei. Avand in vedere ca este o publicatie online ce se adreseaza in principal locuitorilor comunei, ceea ce inseamna un public restrans, datele arata ca cititorii nostri ne urmaresc constant. Ca argument, avem cel mai recent articol, care a obtinut la scurt timp de la publicare peste 440 de vizualizari, desi a fost distribuit de noi doar pe grupul Facebook „Stalpeni, comuna noastra”.

Probabil ca nu, lumea nu s-a plictisit de Gazeta de Stalpeni. Credem ca, dimpotriva, avem de-a face cu cititori informati, care stiu si datorita noua ce se intampla in comuna. Si ne place sa credem ca, impreuna cu dvs., vom scrie de fiecare data despre abuzuri, despre cazurile in care legea si buna credinta sunt ignorate de autoritatile locale.

sursa: https://gazeta-stalpeni.ro/administratie/nelegalitatile-primarului-gabi-serbanoiu-semnalate-deseori-de-gazeta-de-stalpeni/

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie