Acasa Social Cabana Capra - TRANSFĂGĂRĂȘAN | Natura le-a reamintit cine-i șeful

Cabana Capra - TRANSFĂGĂRĂȘAN | Natura le-a reamintit cine-i șeful

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Noaptea trecută, pe Transfăgărășan, în zona Cabanei Capra a avut loc o avalanșă, fenomen semnalat de echipa Salvamont Argeș. Pagubele materiale au fost însemnate atât pentru proprietarii cabanei cât și pentru turiștii ale căror mașini au fost avariate.

La cabană se aflau turiști, ajunși acolo cu mașinile, deși circulatia pentru mașini este interzisă.

Autoritățile cu atribuții în domeniu sunt la fața locului, pentru a lua măsurile necesare, în vederea evacuării persoanelor.

DN 7C este închis traficului, de la km. 104, încă de la data de 30 octombrie 2022, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare de-a lungul DN 7C, dar și prin indicator și barieră, la km. 104.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș vor verifica modalitatea prin care persoanele respective au ajuns la cabană, iar dacă vor fi constatate abateri de la normele rutiere se vor lua măsurile legale în consecință.

Conform OUG 195/2002 R, privind circulaţia pe drumurile publice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile, nerespectarea de către conducătorul de vehicul a interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public. –  transmite IPJ Argeș într-un comunicat de presă

Deși turiștii au tratat legea ca fiind inexistentă, iar responsabilitatea celor de la Capra nu a fost nicidecum cu ce au ajuns turiștii la ei, ci să fie niște gazde bune în vederea unor încasări mulțumitoare, iată că Natura a decis să le reamintească tuturor că șmecheria tot se plătește la un moment dat. Partea bună este că nu au existat victime, iar partea și mai bună ar fi dacă lecția de aseară ar fi invățată, și nu ignorată, în viitor.

Sursa Foto: IPJ Argeș

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie