Acasa Sanatate MIOVENIUL SE ALINIAZĂ SISTEMELOR SANITARE DIN OCCIDENT. ÎN CURÂND VOM AVEA UN CENTRU DE PERMANENȚĂ MEDICALĂ

MIOVENIUL SE ALINIAZĂ SISTEMELOR SANITARE DIN OCCIDENT. ÎN CURÂND VOM AVEA UN CENTRU DE PERMANENȚĂ MEDICALĂ

de Oana Diaconescu
1 comentarii

Noul Centru de Permanență Medicală va fi inaugurat luna viitoare și va fi deschis în clădirea Centrului Multifuncțional de la  Făgetu. În aceeași clădire, în momentul de față funcționează grădinița din cartier.

Nu mulți oameni cunosc suficiente  informații despre centrele de permanență cu medici de familie. În sistemul sanitar spaniol, rețeaua acestor unități medicale este extrem de bine dezvoltată, decongestionând cu succes fluxul de pacienți ce apelează  la serviciile medicale de urgență, fără să fie neapărat nevoie.

Este important de știut că astfel de Centre sunt finanţate de CAS, și că sunt  de fapt locuri unde medicii de familie fac gărzi pentru pacienții cu afecțiuni minore, ce nu necesită deplasarea la Unitățile de Primiri Urgențe.

Conform primarului Ion Georgescu:

Serviciile medicale sunt acordate tuturor persoanelor care le solicită, indiferent de statutul de asigurat sau neasigurat al acestora.
Acest centru are rolul de a ușura sarcinile serviciului 112, dar și ale spitalului, oferind diagnosticare și tratament medical primar pentru diverse afecțiuni, leziuni și situații care nu reprezintă urgențe medicale și care nu pun în pericol viața pacientului.
Centrul de permananță medicală nu eliberează reţete compensate și trimiteri la analize, nu eliberează nici certificate de deces, prenupţiale sau adeverinţe pentru angajare.
Alte activități care nu se desfășoară în centrul de permanență:
– nu se operează
– nu se intubează
– nu se tratează traumele severe (doar se acorda primul ajutor)
– nu se pune piciorul/mâna în ghips
– nu se asistă naşterea
Practic, dacă aveți o durere abdominală, o durere în gât, febră sau alte simptome care necesită un consult, vă puteți adresa acestor centre de permanență. Totodată, dacă aveți de urmat un tratament specific, medicul de la centru poate să vă  facă injecții,  vă  poate administra o perfuzie, sau vă poate prescrie un tratament.  Pentru intervenții mai complexe precum operații, intubări, nașteri, mână sau picior în ghips trebuie să vă  adresați camerelor de gardă ale spitalelor de urgență.
stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

1 comentarii

Cirstina Andreea 30 mai 2022 - 20:40

👏👏👏

Raspunde

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie