Acasa Transparenta decizionala EXTERN | Măsuri drastice pe plajele din Malaga

EXTERN | Măsuri drastice pe plajele din Malaga

Seceta prelungită obligă autoritățile locale să închidă dușurile publice

de Mircea Dumitru Petre
0 comentarii
plaja din malaga

De cinci luni de zile, sudul-vestul Spaniei se confruntă cu o secetă ce pare că nu se mai termină.
Căldurile de peste 40°C, lipsa ploilor, cantitatea de apă din lacurile de acumulare care a scazut dramatic, undeva, sub 39%, sunt componentele unui tablou care îngrijorează, deopotrivă, cetățenii și autoritățile.
Situația, nemaiîntalnită, până acum, a obligat primarii din unele orase litorale din zona Malaga, ca începând cu luna august, să închidă dușurile de pe plaje.
Autoritățile recunosc că măsura este una nepopulară, mai ales acum, în perioada vacanțelor, dar situația excepțională cere imperativ reducerea consumului de apă potabilă.
Vélez-Malaga, Rincon de la Victoria și Algarrobo, sunt trei localități care au pus în practică această masură, dat fiind faptul că, La Viñuela, cel mai mare lac de acumulare din zonă, a ajuns la 12% din capacitate, cauza fiind lipsa precipitațiilor.
Masura face parte din decretul de secetă stabilit de Junta de Andalucia, (corespondentul Consiliului Județean),  care stabilește o reducere cu 20% a consumului de apă potabilă.
Respectivul decret, care se aplică doar în comunitatea andaluză, zona cea mai pedepsită de secetă anul acesta, stabilește că se interzice utilizarea resurselor de apă potabilă destinate factorului uman, pentru spălarea străzilor, umplerea piscinelor particulare, udatul grădinilor, a parcurilor publice și private, irigarea terenurilor de golf, spălarea mașinilor în afara spălătoriilor autorizate. Se prevede, de asemenea, închiderea fântânilor arteziene care nu au circuit închis și a dușurilor publice.

Măsurile ce par a fi drastice la o prima vedere sunt, însă, unele responsabile și orice masură care poate duce la anularea, pe cât posibil, a efectelor secetei, trebuie aplicată și dusă până la capăt, exemplul administrațiilor locale în această direcție, fiind definitoriu.

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie