Acasa Investitii Luca de Meo, noul lider al diviziei de automobile electrice Renault

Luca de Meo, noul lider al diviziei de automobile electrice Renault

de Redactia
0 comentarii
barbat langa o masina renault

Renault l-a numit pe directorul său general, italianul  Luca de Meo ca viitor preşedinte şi director general al Ampere, divizia de automobile electrice pe care Renault vrea să o listeze pe bursă, transmit Bloomberg şi Reuters, via Agerpres.

Consiliul de Administraţie al producătorului auto francez a înfiinţat de asemenea un comitet ad-hoc, condus de Jean-Dominique Senard, care să supervizeze Oferta Publică Iniţială (IPO) Ampere, a informat luni Renault.

Chiar dacă Renault a descris divizia ca fiind „o afacere în creştere”, Ampere se confruntă cu câteva dificultăţi. De exemplu, reducerile de preţuri în Europa anunţate de rivala americană Tesla Inc riscă să afecteze cererea pentru un nou model – vehiculul complet electric Megane E-Tech – văzut ca esenţial pentru redresarea producătorului auto francez.

De Meo încearcă să obţină fonduri pentru dezvoltarea vehiculelor electrice şi reducerea decalajului comparativ cu rivalii mai mari, cum ar fi Stellantis NV.

Ceilalți parteneri ai grupului, Nissan şi Mitsubishi s-au arătat înteresați să investească  în divizia Renault de vehicule electrice.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că subsidiara ar putea fi evaluată la aproximativ 10 miliarde de euro, iar printre băncile de investiţii care lucrează la planificată listare se află BNP Paribas, Goldman Sachs şi JPMorgan.  – completează Agerpres

Luca De Meo s-a născut în 1967 în Italia şi are o experienţă de aproape 25 de ani în sectorul auto. Înainte să ajungă la Renault, CEO-ul a lucrat în cadrul diviziei europene a Toyota şi la Fiat Group, unde a gestionat brandurile Lancia, Fiat şi Alfa Romeo. În 2009, s-a alăturat Volkswagen Group şi a ocupat funcţia de director de marketing. Trei ani mai târziu, a devenit membru al consiliului de administraţie responsabil de vânzări şi marketing din cadrul Audi AG, conform Ziarul Financar. 

Sursa foto: AICI

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie