Acasa Editorial LOVITURA DE STAT SI ACT DE INALTA TRADARE, AZI IN GUVERNUL ROMANIEI

LOVITURA DE STAT SI ACT DE INALTA TRADARE, AZI IN GUVERNUL ROMANIEI

SECURISMUL IDIOT AL VANZATORILOR DE TARA SI ROMANI

de Mario Ernest Caloianu
0 comentarii

Guvernul da “mielul” de Pasti romanilor!

Dragi romani, doamnelor si domnilor, Romania,

Azi sunt stupefiat de ce se intampla in tara asta de guvernanti idioti si lipsiti de orice valori sau principii !

Guvernul Romaniei da o ordonanta de urgenta ,prin care legifereaza blocarea investitiilor de orice tip din afara UE si face peste noapte ,o institutie de control al investitiilorformata din reprezentantii guvernului si, citez:

 În cadrul CEISD, reprezentanți ai Serviciului Român de Informații și Serviciului de Informații Externe au calitatea de invitați permanenți.”

Aceasta Comisie de examinare a investitiilor directe, selecteaza si avizeaza ,sau nu , orice investitor care doreste sa faca o investitie in Romania, de orice tip, justificand pe dracul din capul lor de tampiti tradatori de interese ale acestui popor, ducand la rang de sluga autoritatea noastra, a romanilor!

Mai clar, niste slugoi de la putere, au citit un regulamental UE pe dos, au inteles cu mintea lor mica si meschina că pot da vina pe UE, daca cineva intreaba, si au instituit o comisie de spaga preferentiala pentru orice ban vine in Romania!

Ca sa fie mai misto, au bagat si SRI si SIE invitati permanenti  in aceasta comisie , vezi doamne ,sa nu vina teroristii  sa puna bani in Romania!

Pe langa acest lucru ,au impus o limita de investitii orientative  de 2 000 000 euro, limita care nu are criterii clare . Adica , daca vine Iosif sau Izmail si pune 500 000 de euro intr-o afacere, poate fi blocata ,daca aceasta comisie stabileste ca interesele investitorului nu coincid cu intetresele stabilite de ei!

Pe langa acest lucru, daca dumnealor gasesc ca investitia atinge sectoare sensibile ale securitatii si sigurantei de stat , mai fac si puscarie!

Cine informeaza si analizeaza daca lucrurile sunt pe masura intereselor stabilite de acestia?

SIE si SRI!

Bai , ne-am tampit???

Ca sa nu dam vina pe UE , pentru ca de aceasta data n-are vina, am adaugat legea si institutia care se ocupa de acelasi lucru in Spania.

Ce sa credeti? In acest stat membru UE Legea stabilește un regim liber al mișcărilor de capital în Spania, cu puține excepții…” .

Numai ca la noi se schimba schimbarea… In Romania capitalul nu e, nu se misca liber ,pentru ca noi nu suntem liberi!

In tara noastra, acest guvern impreuna cu o parte importanta din politicienii nostri, stabilesc ca suntem o natie cu libertati limitate, si ca banii nu au ce cauta aicidecat daca CINEVA spune DA.

Guvernul da o lovitura de stat economiei romanesti! Acest lucru l-as califica trept inalta tradare si, da, abia acum Doamna DNA ar putea califica acest demers o organizatie criminala de coruptie, iar domnul DIICOT ,poate spune, pe buna dreptate, ca este un demers criminal si terorist!

Puteti vedea cu ochii dumneavoastra ca alte state din UE, nu au acest comportament securist de filtru selectiv al capitalului!

De ce ordonanta de urgenta si nu Parlament si Lege???

De ce nu o dezbatere pe tema?

De ce limitezi libera circulatie a capitalului?

In legea din Spania ce reglementeaza acest sector, apare o suma ce stabileste un criteriu de atentie dar, aceasta suma este de 500 milioane de euro ,pentru investititiile in societati,care nu sunt cotate la bursa!

Pai vedem niste diferente enorme intre cele doua tari ce abordeaza aceeasi tema!

Aceasta  tema este una de interes national, de securitate economica!

Dragi romani, e vremea sa ne trezim !

Aceasta OUG este o adevarata lovitura de stat si un act de inalta tradare!

 

Repere:

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 46 din 14 aprilie 2022privind măsurile de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2019/452 al Parlamentului European și al Consiliului din 19 martie 2019 de stabilire a unui cadru pentru examinarea investițiilor străine directe în Uniune, precum și pentru modificarea și completarea Legii concurenței nr. 21/1996

EMITENT

 GUVERNUL ROMÂNIEI

Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 379 din 18 aprilie2022

VS CONTROLUL DE INVESTITII –SPANIA

ART2, litera b: investiție străină directăinvestițiede orice natură efectuată de un investitor străin cu scopul de a stabili sau de a menține legăturidurabile și directe între investitorul străin șiîntreprinderea vizată sau o unitate organizatoricăseparată a unei întreprinderi, cărora le sunt puse la dispoziție aceste fonduri sau urmează le fie pusela dispoziție pentru desfășurarea unei activitățieconomice în România, și care îi permit investitorului străin exercite un control asupraadministrării întreprinderii.O investiție străinădirectă se efectuează, de asemenea, când există o schimbare în structura de proprietate a unuiinvestitor străin persoană juridică, dacă aceastăschimbare în ceea ce privește persoana juridică face posibilă exercitarea unui control, în mod direct sauindirect, de către o:…ETC”

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/ES/TXT/PDF/?uri=OJ:L:2019:079I:FULL&from=ES

La Ley establece un régimen liberal de movimientos de capital en España con escasas excepciones a ciertas inversiones exteriores que están sujetas a control. Resumidamente, éstas son:

Aquellas inversiones por su naturaleza, forma o condiciones de realización, afecten o puedan afectar a actividades relacionadas, aunque sólo sea de modo ocasional, con el ejercicio de poder público, o a actividades que afecten o puedan afectar al orden público, seguridad y salud públicas.
Aquellas inversiones exteriores provenientes de fuera de la UE o la EFTA si:
o se invierte en una serie de sectores: infraestructuras y tecnologías críticas, sectores de doble uso, suministro de insumos fundamentales, sectores con acceso a información sensible y medios de comunicación.
o el inversor está controlado por un gobierno extranjero.
Aquellas inversiones extranjeras en actividades directamente relacionadas con la Defensa Nacional, tales como las que se destinen a la producción o comercio de armas, municiones, explosivos y material de guerra.
Aquellas inversiones en actividades relacionadas con armas y municiones de uso civil.

Los Reales Decretos-Ley 8/2020, de 17 de marzoy 11/2020 introdujeron el artículo 7 bis de la Ley 19/2003, de 4 de julio, sobre régimen jurídico de los movimientos de capitales y de las transacciones económicas con el exterior. Se suspende el régimen de liberalización para las inversionesextranjeras realizadas por residentes de fuera de la UE y de la AELC, que deberán ser sometidas a un procedimiento de autorización, siempre que se cumpla con lo establecido en el apartado 1 (definición de inversión extranjera) y:

Tenga lugar en alguno de los sectores definidos en el apartado 2 (infraestructuras críticas, tecnologías críticas y productos de doble uso, sectores con acceso a información sensible, insumos fundamentales o mediosde comunicación) y pueda potencialmente afectar a la seguridad, el orden o la salud pública y/o
El inversor cumpla con una serie de característicasdefinidas en el apartado 3 (si es de naturaleza pública, entre otras).

Traducere:

Legea stabilește un regim liber al mișcărilor de capital în Spania, cu puține excepții de la anumite investiții străine care sunt supuse controlului. Pe scurt, acestea sunt:

Acele investiții prin natura, forma sau condițiile lor de realizare, afectează sau pot afecta activități legate, chiar dacă doar ocazional, cu exercitarea puterii publice, sau activități care afectează sau pot afecta ordinea publică, siguranța și sănătatea publică.

Acele investiții străine din afara UE sau EFTA dacă:

investește într-o serie de sectoare: infrastructură critică și tehnologie, sectoare cu dublă utilizare, furnizare de inputuri critice, sectoare cu acces la informații sensibile și mass-media.

investitorul este controlat de un guvern străin.

Acele investiții străine în activități legate direct de Apărarea Națională, precum cele destinate producției sau comerțului cu arme, muniții, explozivi și materiale de război.

Acele investiții în activități legate de arme și muniții de uz civil.

Decretul Regal-Lege 8/2020, din 17 martie și 11/2020, a introdus articolul 7 bis din Legea 19/2003, din 4 iulie, privind regimul juridic al mișcărilor de capital și al tranzacțiilor economice în străinătate. Regimul de liberalizare se suspendă pentru investițiile străine efectuate de rezidenți din afara UE și AELS, care trebuie să facă obiectul unei proceduri de autorizare, cu condiția respectării prevederilor secțiunii 1 (definiția investiției străine).

Are loc în oricare dintre sectoarele definite în secțiunea 2 (infrastructuri critice, tehnologii critice și produse cu dublă utilizare, sectoare cu acces la informații sensibile, provizii esențiale sau mijloace de comunicare) și poate afecta securitatea, ordinea sau sănătatea publică și/sau

Investitorul îndeplinește o serie de caracteristici definite în secțiunea 3 (dacă este de natură publică, printre altele).

Sursa:

https://comercio.gob.es/InversionesExteriores/Paginas/control-inversiones.aspx

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie