Acasa Administratie ACUM | La Mioveni a început bombardamentul

ACUM | La Mioveni a început bombardamentul

Din nou!

de Oana Diaconescu
1 comentarii

Cititorii Stiri din Muntenia ne-au contactat în repetate rânduri, de la începutul lunii Decembrie, în dorința de a aduce în atenția opiniei publice și a autorităților disconfortul creat de petardele atât de periculoase și deranjante.

Doamna Carmen Nicolescu, cunoscut cadru didactic din oraș, se declară consternată:

Mă tot întreb ce au făcut autoritățile să evităm situația aceasta!? Și anul trecut am fost afectată, deja devine înfiorător! Oare se deranjează vreun responsabil să ne bage și pe noi în seamă, cei care tot facem sesizări repetate? Aș vrea să știu, concret, ce au făcut ca să controleze și să descurajeze acest fenomen! Nu am văzut Poliție Locală pe aici, de când locuiesc eu în Colibași. Chiar aș vrea să știu pentru ce le plătim salariile!

Nu doar în cartierul Colibași lăsarea serii aduce cu ea și bubuiturile petardelor. La tot pasul,  în oraș, petardele ne deranjează cu ritmicitate.

În mediul online, oamenii deja povestesc despre animalele speriate, care fug de acasă îngrozite. Și nu doar animalele sunt afectate. Dacă autoritățile nu iau măsuri, iar comercianții le  vând cu nonșalanță copiilor  (deși este interzis prin lege), cel puțin noi, părinții ar trebui să fim responsabili, și să ne educăm copiii astfel încât să evităm incidentele ce pot fi produse de explozia petardelor.

IPJ Arges, transmite într-un comunicat de presă emis in data de 8.12.2022:

În perioada 21 noiembrie 2022 – 04 ianuarie 2023, poliţiştii argeșeni acţionează pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, împreună cu polițiștii serviciilor de investigare a criminalității economice și polițiștii de ordine publică, vor efectua acţiuni şi controale, atât la cele 36 de societăţi comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

Activităţile au scopul de prevenire şi de combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale privind deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2022/2023.

Folosirea articolelor pirotehnice NU ESTE PERMISĂ în următoarele situaţii:

a) între orele 24.00 şi 06.00, cu excepţia evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale;
b) la o distanţă mai mică de 50 de metri de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 de metri faţă de cele cu peste 4 niveluri;
c) la o distanţă mai mică de 500 de metri de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze.
d) la o distanță mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice și petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie;
e) în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre;
f) pe drumurile publice deschise circulației rutiere, pe aleile pietonale și în spațiile deschise cu aglomerări de persoane;
g) la o distanță mai mică de 500 de metri de păduri.

Mai multe informații pe această temă, puse la dispoziție de Inspectoratul Județean de Poliție Argeș,  puteți viziona AICI

Am vrut să cerem un punct de vedere și de la autoritățile administrative locale, așa cum am făcut și anul trecut, cand am mai relatat despre acest fenomen, însă viceprimarul orașului Mioveni, Ciprian Țurlea nu ne-a răspuns la telefon.

 

Sursă foto: IPJ Argeș

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

1 comentarii

COMUNICAT | IPJ Argeș ne recomandă | Stiri din Muntenia 30 decembrie 2022 - 12:27

[…] Social […]

Raspunde

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie