Acasa Educatie Evaluarea Națională 2024: | ISJ ARGEȘ: „Prima probă s-a desfășurat fără incidente”

Evaluarea Națională 2024: | ISJ ARGEȘ: „Prima probă s-a desfășurat fără incidente”

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Astăzi a avut loc prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, examen esențial pentru elevii care au încheiat ciclul gimnazial în anul școlar 2023-2024.

În județul Argeș, proba de limba și literatura română s-a desfășurat în condiții optime, fără incidente majore, marcând astfel începutul sesiunii de examene.

Conform datelor oficiale, furnizate de prof. Dumitru Tudosoiu, Inspector General al Inspectoratului Școlar Județean Argeș, pentru această sesiune au fost organizate 125 de centre de examen și un centru de evaluare, împărțit în trei puncte de lucru.

Dumitru Tudosoiu – Inspector General al ISJ Argeș

Din cei 5219 elevi care au absolvit clasa a VIII-a în acest an, s-au înscris la examen 4939 de elevi. La proba de astăzi, 193 de elevi au fost absenți.

Un număr de 95 de elevi au avut nevoie de adaptări speciale ale condițiilor de examen, conform metodologiei în vigoare. Aceste adaptări sunt menite să asigure un acces egal la evaluare pentru toți elevii, indiferent de nevoile lor specifice. Important de menționat este faptul că nu au existat elevi eliminați din examen pentru nerespectarea regulamentului.

Evaluarea Națională continuă joi, 27 iunie 2024, cu proba scrisă la matematică. Aceasta va fi urmată de afișarea rezultatelor inițiale, programată pentru miercuri, 3 iulie 2024, până la ora 14:00.

Elevii nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații în aceeași zi, între orele 16:00 și 19:00, precum și pe 4 iulie 2024, între orele 08:00 și 12:00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe data de 9 iulie 2024.

***

Prima zi a Evaluării Naționale din acest an s-a încheiat cu succes, fără incidente majore și cu un nivel ridicat de organizare. Următoarele zile vor fi decisive pentru mii de elevi care se pregătesc să facă pasul către următoarea etapă a educației lor. Le urăm mult succes tuturor elevilor în probele viitoare și în obținerea rezultatelor dorite.

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie