Acasa Social COMUNICAT | IPJ Argeș ne recomandă

COMUNICAT | IPJ Argeș ne recomandă

UN SFÂRȘIT DE AN ÎN SIGURANȚĂ

de Oana Diaconescu
0 comentarii

 

Polițiștii argeșeni vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure de un, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi sfârșit de an în siguranță. Aproape 300 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat liniştii publice.

Scopul principal al activităților desfășurate va fi unul preventiv, însă, dacă situația o va impune, în urma analizei fiecărei situații în parte, vor fi luate măsurile legale care se impun.

Pe drumurile publice, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru prevenirea producerii unor accidente grave, folosind aparate de măsurare a vitezei, de stabilire a prezenței alcoolului în aerul expirat, precum și drugteste.

În această perioadă, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, împreună cu polițiștii celorlalte structuri, au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a evenimentelor cauzate de folosirea ilegală a articolelor pirotehnice, până în prezent fiind indisponibilizate peste 1.200 de kg de astfel de materiale.

Se acordă o atenție sporită verificării modului de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare, a celor specifice sărbătorilor de iarnă și a articolelor pirotehnice.

Poliţiştii specializați în investigarea criminalității economice au acţionat, împreună cu alte autorităţi ale statului, după caz, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate de către unităţile de alimentaţie publică şi de cazare a turiştilor.

De asemenea, în scopul prevenirii producerii unor evenimente negative, poliţiştii vor intensifica verificările la societăţile comerciale, în special la cele care colectează şi transportă valori monetare, precum unităţile bancare, în hipermarketuri și centre comerciale, pentru a verifica modul în care se respectă prevederile legale privind paza obiectivelor şi sistemele de pază.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie, pentru a trece cu bine în noul an!

Dacă plecați cu mașina, interesați-vă despre condițiile meteo și alegeți corect ruta. Asigurați-vă că autoturismul funcționează în parametrii optimi, că aveți valabile asigurarea obligatorie (R.C.A.) și inspecția tehnică periodică (I.T.P.)!

Nu uitați că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!

Pe autostradă, păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul din fața, schimbați banda de circulație doar după ce v-ați asigurat temeinic și ați semnalizat intenția. Sunt interzise: oprirea nejustificată și circulaţia pe banda de urgenţă!

Nu lăsați persoane necunoscute să intre în casa dumneavoastră, indiferent de pretextul folosit. Dacă se prezintă a fi reprezentanţi ai unor instituţii, societăţi etc., solicitați-le un document de legitimare!

Asiguraţi-vă că încuiați locuinţa când plecaţi de acasă!

Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi învățați-i să nu poarte cheia locuinţei la vedere!

Nu folosiţi obiecte de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice decât în condiţiile şi în locurile permise de lege. Folosirea ilegală a acestora se sancționează și este periculoasă!

Cumpărați cadourile din surse sigure, de la firme sau magazine pe care le cunoașteți sau pe care le-ați mai folosit!

Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!

În cazul cumpărăturilor online, verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-uri primite prin e-mail!

Cu speranța unui sfârșit de an care să nu fie umbrit de evenimente nefericite, polițiștii argeșeni vă urează LA MULȚI ANI!

 

SURSA FOTO: FACEBOOK 

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie