Acasa Editorial Incetati sa umiliti profesorii!

Incetati sa umiliti profesorii!

de Oana Diaconescu
1 comentarii

3… 2…1…! In institutiile de invatamant s-a dat startul repetitiilor si organizarii serbarilor de Craciun. In conditii de pandemie, ele se desfasoara cu usile inchise, cu Mosi Craciuni vaccinati si testati, cu daruri pentru copii ce nu pot fi gustate.

In acelasi timp, in  afara institutiilor de invatamant, pe la porti, prin parcuri si in grupurile de comunicare s-a dat startul rumorilor si discutiilor aprinse intre parinti.

Surse apropiate ISJ Arges sustin ca, deja s-au primit sesizari cu privire la faptul ca, in unele scoli se practica asa-zisa  „cheta pentru doamna”.  In unele scoli,  circula informari timise pe cale ierarhica, in genul „Noi nu primim bani sau cadouri!”

Asadar, in scoli se afla, epicentrul mitei si al insusirii ilicite de bunuri nemeritate? Sper ca ati simtit sarcasmul evident!

Din interiorul sistemului, stau si ma intreb: oare chiar e nevoie sa umilim profesorii in acest fel? Mai cu seama pe cei din institutiile de stat! Sa nu uitam ca adevarata educatie, cu adevaratele mase de elevi  in gradinitele si scolile publice se realizeaza, si nu in cele private, unde elevii sunt selectati pe diverse criterii.

Intr-o Romanie in care educatia este deja un punct sensibil, si in care cadrele didactice sunt principalii vectori ai educarii generatiilor viitoare, asa sustinem noi, societatea, efortul lor? Umilindu-i?!

Daca buchetul de flori, s-a transformat,  din simbol al aprecierii si respectului, intr-un indiciu al mitei si coruptiei, cadrele didactice se dezic de el!

Sa nu uitam ca discutam despre o profesie vocationala, pe care acesti oameni si-o aleg din dorinta de a forma repere ale unei societati solide, si nu de a mutila generatii. Fiecare cadru didactic este constient de amploarea responsabilitatii sale atunci cand sta la catedra si cand studiaza ani la rand pentru a ajunge aici!

Reciproca ar trebui sa fie valabila:  fiecare educabil sa fie constient ca in cei de la care avem de invatat, nu se arunca niciodata cu noroi! Asta… intr-o lume normala!!

P. S. Tuturor celor care cred ca profesorii iau mita,  din perspectiva cadrului didactic, va spun :Pentru o educatoare, o invatatoare sau un profesor nimic nu este mai pretios in lume decat  manutele copiilor care ne imbratiseaza, cu atata mandrie, decat ochii copiilor ce sclipesc de fericire cand intalnesc zambetul Doamnei,  si vocea lor incantata cand spun „Sarut mana”… Toate acestea nu vor fi niciodata murdarite sau patate de spagi sau de orice alta forma de a ne denigra!

 

Sursa foto: Freepik.com

1 comentarii

Cirstina 6 decembrie 2021 - 17:56

👏👏👏

Raspunde

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie