Acasa Educatie EDUCAȚIE | ÎN TOATĂ ȚARA GREVA CONTINUĂ

EDUCAȚIE | ÎN TOATĂ ȚARA GREVA CONTINUĂ

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Angajații din învățământ, părinții și elevii se întreabă dacă mâine, în prima zi lucrătoare după acest weekend prelungit, activitatea celor din educație va reintra pe făgașul normal sau nu.

Conform unei notificări primită de sindicaliștii argeșeni pe grupurile interne de comunicare, greva continuă, urmând ca mâine să fie reluate consultările și să se stabilească ce se va întâmpla în continuare.

Noi respectăm copiii, elevii, așa cum și ei ne respectă pe noi și ne susțin acțiunile de protest!
Este o situație fără precedent în România să avem de partea noastră aproape toată societatea civilă și acest lucru ne obliga sa continuam ! –  se arată în nota informativă sus menționată

Cei mai mulți dintre dascăli își doresc ca săptămâna aceasta negocierile dintre liderii de sindicate și gurvenanți să ajungă la bun sfârșit, și să se întoarcă la catedre, numai că nu pot accepta oferta înșelătoare a decidenților.

Vă reamintim că greva profesorilor nu revendică numai mărirea salariilor, ci face referire la întreg conceptul sistemului de învățământ public din România. Este un protest de onoare, al unei categorii profesionale lăsată în derizoriu în ultimii ani, fapt care a dus, în unele situații, la degradarea actului educațional și a rezultatelor sale. Neajunsurile din educație nu se reflectă doar în calitatea vieții angajațior din învățământ, ci și în performațele muncii lor.

Salariile mici, lipsa materialelor didactice, condițiile improprii din cele mai multe școli din România, schimbările permanente, discontinue și rupte de realitate din educație, discrepanța dintre instrumentele de măsurare a performanței în funcție de necesitățile diferitelor instituții de învățământ și a categoriilor de educabili,  birocrația excesivă precum și mulți alți factori au dus la colapsul actual.

 

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie