Acasa Sanatate EXTERN |  GRIPA și COVID. Spitalele spaniole colapsate

EXTERN |  GRIPA și COVID. Spitalele spaniole colapsate

de Mircea Dumitru Petre
1 comentarii

Spania trăiește zile complicate.
Incepută cu vreo 4 săptămâni în urmă, o nouă epidemie de gripă și Covid, colapsează serviciile de urgență ale spitalelor din peninsulă.
Cum, practic, toate paturile sunt ocupate, situația pe care o văzuserăm în urmă cu trei ani, în timpul epidemiei cu Covid 19, a reaparut.
Holurile spitalelor sunt din nou pline cu paturi cu bolnavi care nu mai au loc în saloane. Și din nou, ca în urmă cu trei ani, pe strazi, în magazine sau mijloace de transport, au reapărut măștile.
De altfel, ele nu au dispărut cu totul niciodată, cei mai mulți dintre noi, „punând bine” maștile, „pentru orice eventualitate”.
Recomandarea medicilor, dată fiind aglomeratia de la Urgență, este ca, în caz de simptome asociate gripei, să se înceapă medicația primară acasă. Dacă în 3 zile, simptomele nu slăbesc în intensitate sau se agravează, pacienții să meargă la medic. Nu e recomandat nicidecum tratamentul cu antibiotice.
Purtarea măștii, ca mijloc de prevenire, este de asemenea indicată.


Practic, anul acesta, gripa și Covid au cam aceleași simptome și datorită imunizării în masă de acum trei ani, cazurile nu mai sunt grave.
Medicii cred că, în continuare, persoanele vârstnice și cele cu boli cronice, reprezintă, și în anul acesta, segmentul de populație cel mai vulnerabil.
Conform datelor experților virusologi, vârful epidemiei de gripa si Covid, se așteaptă a fi, în Spania, după cea de-a doua jumatăte a lunii ianuarie.

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

1 comentarii

EXTERN | MĂȘTILE DEVIN DIN NOU OBLIGATORII ÎN SPANIA | Stiri din Muntenia 10 ianuarie 2024 - 10:18

[…] EXTERN | MĂȘTILE DEVIN DIN NOU OBLIGATORII ÎN SPANIA Sărbătoarea Bobotezei în siguranță EXTERN |  GRIPA și COVID. Spitalele spaniole colapsate ARGEȘ | Hală industrială distrusă de un incendiu UN AN NOU, CU BUCURII! CARICATURĂ | […]

Raspunde

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie