Acasa Interviu Greii FRD – Declarații la cald, în urma Finalei Ligii Române de Darts

Greii FRD – Declarații la cald, în urma Finalei Ligii Române de Darts

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Finala Ligii Române de Darts s-a jucat week end-ul trecut la Cluj, în cadrul Sports  Festival 2022.

După participarea  celor mai buni dintre cei buni, confruntările finale au avut loc între următorii sportivi care au reprezentat șapte județe ale țării:

Cristinel Grecu – Olt
Laszlo Kadar – Mureș
Lucian Pojar – Cluj
Antonio Sugeac – Argeș
Cristian Cimpoca – București
Dragos Hutanu – Neamț
Andrei Parau – Timișoara

Câștigătorul competiției, așa cum Știri din Muntenia a relatat aici, este sportivul mureșean Laszlo Kadar.

Câștigarea acestei cupe are o importanță foarte mare pentru mine, fiind a doua cea mai importantă Cupă dintre concursurile de Darts din România, mai ales că oferă, câștigătorului, un loc în Echipa Națională de Darts a României.
Acesta reprezintă rezultatul muncii după un sezon lung, care are un altfel de parcurs față de Campionatul Național de Darts. – a declarat  Laszlo Kadar, în exclusivitate pentru  Știri din Muntenia

În urma competiției, concluzia o trage Costin Laurențiu Spânu, Președintele Federației Române de Darts, în exclusivitate pentru Știri din Muntenia:

Prin participarea la Sports Festival , Federația Română de Darts , a promovat aceasta disciplină sportivă cu speranța de a fi practicată de cât mai multe persoane.
Pentru mine , a fost o experiență nouă din care am avut de învățat de la Dragoș și Vlad , cei care au reușit să aducă darts-ul românesc până la acest nivel.
Ne așteaptă peste două săptămâni Festivalul de Darts , ce va avea loc în perioada 24 – 26 iunie 2022 în București.

 

De la metodă de antrenament pentru arcașii Angliei medievale, dartsul a ajuns să fie, în secolul XXI, un sport răspândit în toată lumea, pe toate continentele. Numeroase organizații profesionale de darts, precum World Darts Federation (WDF), British Darts Organisation (BDO) sau Professional Darts Corporation (PDC), organizează anual peste 100 de competiții. De exemplu, fiecare dintre cele peste 65 de țări afiliate la WDF organizează anual, prin propriile federații, peste 30 de competiții interne.

Înființată în 2008,  Federația Română de Darts a reușit să facă dartsul cunoscut în toate regiunile României și să formeze, prin cele aproximativ 20 de cluburi afiliate, jucători de talie internațională. Anual, au loc peste 30 de concursuri naționale, la care participă peste 200 de jucători afiliați, dar și amatori. Afiliată la WDF, Federația Română de Darts a organizat și evenimente de prestigiu internațional pe teritoriul țării. Dintre acestea amintim: Campionatul Mondial din 2019 de la Cluj-Napoca și Campionatul European de Darts WDF de la București.

La Cluj s-a mai scris astfel un capitol frumos al ascensiuni sportului cu săgeți în România.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie