ORGANIZATORI ȘI COORDONATORI
- Prof. Corina Georgeta POSTELNICESCU – director GPP “Aripi Deschise” Piteşti;
- Prof. Irina Florina OLTEANU – profesor învățământ preșcolar GPP “Aripi Deschise” Piteşti;
- Prof. Ana NODEA – profesor învățământ preșcolar GPP “Aripi Deschise” Piteşti;
- Prof. Mariana MUSTAŢĂ – profesor învățământ preșcolar GPP “Aripi Deschise” Piteşti;
- CCD ARGEȘ COORDONATORI
- Prof. Maria Magdalena ANGHEL – profesor metodist C.C.D. Argeş;
- INVITAŢI ISJ
- Prof. Teodor Ionuț MINCIUNĂ – Inspector şcolar pentru educaţie timpurie ISJ Argeş;
- Prof. Adriana BRICEAG – Inspector învățământ primar ISJ Argeş;
- Prof. Minerva RIZEA – Inspector activități și concursuri extrașcolare ISJ Argeş;
- Prof. Steluţa CONSTANTINESCU – Inspector şcolar pentru educaţie timpurie ISJ Dâmboviţa;
Scopul evenimentului a fost valorificarea și stimularea potențialului creator al profesorilor, promovarea valorilor personale și profesionale prin crearea unor instumente didactice care să răspundă necesităților educaționale atât ale preșcolarilor cât și elevilor de la ciclul primar.
Au fost două ore interactive în care profesorii din învățământul preșcolar, primar și special au prezentat materiale didactice de specialitate ce reprezintă resurse educaționale digitale valoroase pentru activitățile didactice desfășurate la clasă. În aceste timpuri, marcate de tehnologie, susținem un demers didactic în care digitalizarea nu afectează, ci sprijină educația și aplicarea curriculumului.
Mulțumim inspectorilor școlari de specialitate educație timpurie și primar, activități și concursuri extrașcolare din cadrul I.Ș.J Argeș, profesorilor metodiști din CCD Argeș pentru parteneriatul construit în jurul acestui proiect și nu în ultimul rând celor peste 60 de cadre didactice din județele Argeș, Dâmbovița, Dolj, Vâlcea, Olt, Sibiu și Teleorman pentru realizarea și prezentarea materialelor! – Corina Postelnicescu, director GPP Aripi Deschise Pitești
S-a realizat un schimb de materiale între cadrele didactice și s-au oferit exemple de bune practici promovându-se o atitudine pozitivă față de noile provocări ale sistemului educațional actual.
Simpozionul interjudețean ”Pasi spre o nouă educație” a fost creat pentru a veni în sprijinul profesorilor din învățământul preșcolar, primar și special, prin oferirea unor resurse educaționale digitale ca materiale suport în desfășurarea activităților didactice. Resursele educaționale digitale create de profesori şi spațiile educaționale virtuale contribuie la optimizarea şi actualizarea procesului de instruire şi educație continuă, oferindu-i cele mai noi şi diverse informații şi oportunități de învățare. – Ana Nodea, coordonator proiect, profesor pentru învățământul preșcolar GPP Aripi Deschise Pitești