Acasa Eveniment EVENIMENT | Fuego și naista Mădălina Lupu vă invită la un spectacolul de amploare. Accesul este gratuit

EVENIMENT | Fuego și naista Mădălina Lupu vă invită la un spectacolul de amploare. Accesul este gratuit

de Oana Diaconescu
0 comentarii

“Naiul călător prin lume” este numele  concertului aniversar ce o are în prim-plan pe Maria Madalina Lupu  și  pe invitații săi:

Fuego, Doina Argeșului, dirijor Cătălin Iancu; Cătălin Iancu Jr.; Gabriel Dumitru; Alina și Romeo Negoiasă; Vasile Răducu; Ansamblul Doruri de câmpie; Ionuț Cîrstea; Grațian Bădescu; David Sturzeanu; Ilinca Din; Doruri Muscelene; Corul Seminarului Teologic Neagoe Basarab din Curtea de Argeș.

 

Maria Mădălina Lupu studiază naiul de la vârsta de 8 ani sub îndrumarea profesorului Ionuț Cîrstea, iar în prezent este elevă la Liceul de Arte “Dinu Lipatti”, la catedra profesoarei Gina Sandu. Din copilărie a îndrăgit folclorul și instrumentele tradiționale,  fiind pasionată de cimpoi, ocarină, tâlv, tilincă, fluier, caval, nai și, recent, studiază flautul.

De câțiva ani este eleva maestrului Gheorghe Zamfir, alături de care a participat în 2018  la concertul extraordinar “Gheorghe Zamfir și prietenii” din Piața Constituției, cântând pe aceeași scenă cu artiști de renume mondial: Avi Toledano, Andrea Griminelli, Enrico Macias, Petruta Küpper, Jean-Luc Faroux și mulți alții.

A colaborat în cadrul mai multor spectacole cu orchestra MApN – dirijori colonel Aurel Gheorghiță și loc. colonel Liviu Voicu.

Datorită talentului său uriaș a luat parte la importante  evenimente culturale, alături de artistul Paul Surugiu Fuego, care i-a acordat tot timpul votul său de încredere, îndrumând-o și ghidând-o în cariera sa muzicală

Pe parcursul anilor a obținut peste 100 de premii la festivaluri și concursuri și a participat la turnee internaționale în Cehia, Croația, Olanda, Germania, China, Grecia, Turcia și Bulgaria.

Spectacolul va avea loc luni, 24 octombrie, ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești, și va fi prezentat de îndrăgita realizatoare tv, doamna Carmen Nicolescu și de doamna Luminița Tucă.

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie