Acasa Interviu FOTO VIDEO Artist din Stalpeni, participant la Festivalul Sculptorilor cu drujba de la Vaideeni

FOTO VIDEO Artist din Stalpeni, participant la Festivalul Sculptorilor cu drujba de la Vaideeni

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Artistul din Stalpeni Nicolae Baicu, cunoscut de intreaga comunitate prin talentul cu care manuieste drujba si dalta de sculptura, transformand bucati de lemn in adevarate opere de arta, participa in perioada 26 iulie – 1 august 2021 la cea de a cincea editie a Festivalului National al Sculptorilor cu drujba, ce se desfasoara in comuna Vaideeni, judetul Valcea. Tematica editiei de anul acesta este una istorica, artistii fiind  provocati sa sculpteze figuri cunoscute ale domnitorilor sau personalitatilor marcante ale istoriei.

Nicolae Baicu, sculptorul care reprezinta judetul Arges la acest festival a ales sa realizeze lucrarea „ALEXANDRU CEL BUN”.

Reprezint cu mandrie zona ARGESULUI, mai ales zona noastra, STALPENI. Particip o data pe an la acest festival, pentru mine fiind o saptamana de poveste. La aceasta editie participam 12 sculptori din diferite zone ale țării. – a declarat Nicolae Baicu in exclusvitate pentru Gazeta de Stalpeni.

Lucrarea argeseanului nostru are dimensiuni impresionante, masurand doi metri in inaltime. Atasam fotografii si video ale diferitelor stadii de realizare, pentru a va familiariza cu aceasta forma de arta: sculptura cu drujba.

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie