Acasa cultură CULTURĂ | „Flori de cântec strămoșesc” – eveniment folcloric dedicat elevilor

CULTURĂ | „Flori de cântec strămoșesc” – eveniment folcloric dedicat elevilor

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Astăzi a avut loc Festivalul FLORI DE CÂNTEC STRĂMOȘESC-EDIȚIA A II-A, la Teatrul Alexandru Davila, organizat de Școala Gimnazială “Tudor Arghezi” din Pitești.

Video: Ansamblul Vocal ,,Florile Argesului “, de la Scoala Gimnaziala ,,Mircea Cel Batrân“ Pitești si Liceul Tehnologic Nr .1 Mărăcineni – instructor prof. Marilena Nicoleta Chircioagă

Festivalul nu este doar un concurs, ci este un spectacol în care copiii socializează, se încurajează reciproc, se aplaudă, câștigă încredere în ei, descoperă umorul din jurul lor și se bucură de el. Mulțumesc tuturor partenerilor pentru buna colaborare și pentru toată susținerea – coordonatorul proiectului, doamna prof. Vali Marcu.

Concursul s-a adresat elevilor talentați din învățământul preuniversitar și a avut două secțiuni: interpretare vocală și dansuri populare. Categoriile de vârstă ale participanților au fost 6-10 ani și 10-14 ani.  Juriul a fost format din specialiști în domeniu: doamnele Ioana Anton,  prof. Florența Sgîdea,  și Daniela Cernea, și domnii  Sorin Cioc , conf. univ. dr. Sorin Mazilescu, și Iustin Dejanu.

Participanții și organizatorii,  elevi, profesori și părinți, uniți de dragostea pentru folclor, au fost mândri să promoveze vechile valori și tradiții românești.

 

 

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie