Acasa Social ESCOBARI DE ROMÂNIA. CINE SUNT CHIMIŞTII COLUMBIENI PRINŞI DE DIICOT ÎN JUDEȚUL BIHOR

ESCOBARI DE ROMÂNIA. CINE SUNT CHIMIŞTII COLUMBIENI PRINŞI DE DIICOT ÎN JUDEȚUL BIHOR

Primul laborator de extragere secundară a cocainei descoperit în țara noastră, într-o cabană din satul Zece Hotare

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Cu siguranță, cel mai fierbinte subiect de presă de astăzi este relatat de Ministerul Afacerilor Interne, România, într-un comunicat pe rețelele de socializare:

Au încojurat cabana, s-au apropiat cu grijă, le-au indicat să se așeze la pământ… așa au fost reținuți cei care încercau să folosească primul laborator de extragere secundară a cocainei în România.
Intervenția a durat câteva minute, dar întreaga activitate a traficanților a fost monitorizată încă de la începutul lunii iunie, atunci când aceștia s-au gândit că ar fi bine să facă un laborator de extragere a cocainei.
La început, au fost 3 persoane (doi români și un cetățean israelian), apoi au găsit și doi columbieni, probabil cu ceva experiență, și au trecut la treabă.
Columbienii aveau rolul de cărăuși, dar și de chimiști specializați în extragerea cocainei din produse aparent legale.
Metoda folosită era una ingenioasă: cocaina era introdusă în țară pe cale aeriană, în cafea, urmând să fie extrasă, cu dispozitive și substanțe speciale, într-o cabană retrasă din județul Bihor, pe care o închiriaseră în acest scop.
Pe 1 iulie 2022, gruparea ar fi introdus în țară aproape 6 kilograme de cocaină.
Totul a fost monitorizat, iar în momentul în care nu a mai fost niciun dubiu legat de activitatea infracțională, „prietenii noștri” au fost vizitați de trupele speciale ale poliției.
Mulțumim tuturor colegilor, ofițeri ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, ofițeri antidrog din cadrul D.C.C.O. – Serviciul Antidrog, specialiști din Brigada de combatere a criminalității organizate Oradea și Cluj-Napoca, luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, jandarmi din Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor și pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, implicați în rezolvarea acestui caz.
Astfel este descrisă o amplă operațiune în care anchetatorii au descoperit în Bihor primul laborator de extragere secundară a cocainei. O grupare a închiriat o cabană în afara zonelor locuite din Bihor, iar acolo extrăgeau, pe cale chimică, cocaina. Valoarea cocainei descoperite este de 200.000 de euro.
„De asemenea, în vederea derulării în bune condiţii a procesului de extragere pe cale chimică a cocainei, aceştia au identificat şi închiriat o cabană aflată în afara zonelor locuite din judeţul Bihor”, transmite DIICOT. Este vorba despre o cabană din satul Zece Hotare, care a fost închiriată de cetățenii români, chipurile pentru un weekend de relaxare, după cum  precizează publicația Bihoreanul.

Potrivit Știri din Bucovina ,   chimistul care se ocupa de extragerea cocainei prin procedee chimice se numeşte Paco Marin Os Pitia, în vârstă de 61 de ani. El se pare că este  un membru destul de important în cartelul Cali, fiind cunoscut şi pentru faptul că este „sicario”, adică asasin plătit

Cel de-al doilea columbian se numeşte Daniel Salazar, în vârstă de 25 de ani, şi este cărăuş al cartelului. În Bihor, bărbatul era ajutor al „bucătarului” Paco Pitia.

Ceilalţi traficanţi prinşi de procurorii DIICOT sunt Emilian Dorel Silaghi, în vârstă de 55 de ani, din Oradea, Mihai Strelciuc, în vârstă de 47 de ani, din Feteşti (căsătorit în Columbia unde a făcut şi închisoare) şi Simon Selouk Shimon, în vârstă de 61 de ani, cetăţean israelian cu afaceri în Bucureşti. – precizează Știri din Bucovina.

Astfel, la data de 1 iulie 2022, cetățenii columbieni alături de cetățenii români, ar fi introdus pe cale aeriană, în România, aproximativ 6 kilograme de cocaină, ascunse în pachete de cafea măcinată. Urma ca la cabana din Bihor să efectueze extragerea de cocaină din mărfurile aparent legale.

Cei cinci au fost reținuți  pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați instanței cu propunerea de arest preventiv.

Sursa foto: www.ebioreanul.ro

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie