Acasa Utilitati ÎN ACEASTĂ NOAPTE! | Eclipsă de lună vizibilă din România

ÎN ACEASTĂ NOAPTE! | Eclipsă de lună vizibilă din România

de Oana Diaconescu
0 comentarii
Eclipsă de lună 2023

În noaptea de 28 spre 29 octombrie2023 va avea loc o eclipsă parțială de Lună.

Ea va fi vizibilă și din țara noastră și se va produce începând cu orele 21.00 și se va termina după miezul nopții, la orele 1.26. Maximul eclipsei va fi atins la orele 23.14. Detalii depre vizibilitatea eclipsei orice loc de pe Terra,  puteți găsi AICI.

Conform Observatorului Astronomic Bârlad:

Eclipsa parţială de Lună din 28 octombrie 2023 va fi vizibilă din Groelanda, Europa, Asia, Africa, Australia, Oceanul Indian şi Oceanul Atlantic.

Eclipsele de lună sunt evenimente astronomice fascinante, care au fost înconjurate de multe superstiții și legende de-a lungul istoriei. Cu toate acestea, din punct de vedere științific, nu există dovezi concrete care să susțină ideea că eclipsa de lună are influențe semnificative asupra comportamentului uman sau asupra sănătății.


eclipsă de lunăEclipsa parţială de Lună din 16 – 17 iulie 2019. Foto: Ciprian Vîntdevară / Muzeul „Vasile Pârvan” Bârla

Cu toate acestea, unele culturi și credințe populare pot atribui semnificații specifice eclipselor de lună, considerându-le drept evenimente cu influențe spirituale sau energetice. În astrologie, de exemplu, unii cred că eclipsele pot avea un impact asupra energiei și emoțiilor individuale, în funcție de poziția lor în harta astrală a unei persoane. Totuși, aceste idei nu sunt susținute de știință și sunt considerate pseudștiință de către comunitatea științifică.

Eclipsele de lună pot fi evenimente spectaculoase și pot fi interesante pentru observarea astronomilor amatori și pasionaților de astronomie. Cu toate acestea, impactul lor asupra vieții cotidiene a oamenilor este mai mult o chestiune de convingeri și interpretări culturale decât de știință verificabilă.

 

Sursa foto: Observator Astronomic Bârlad

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie