Acasa Social Campanie de sterilizare a animalelor | Dragostea pentru prietenii necuvântători mai presus de orice

Campanie de sterilizare a animalelor | Dragostea pentru prietenii necuvântători mai presus de orice

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Orașul Toploveni, județul Argeș: o comunitate relativ restrânsă, unde oamenii se cunosc și conviețuiesc împreună, cu bune și cu rele. Un oraș unde pot fi văzute pe străzi sau în locuri știute de localnici, multe animale abandonate, pui de pisică și de cățel, a căror soartă va fi pecetluită de hingheri.

La fel ca în  multe localități din România si aici există oameni cu suflet mare, care hrănesc animalele fără stăpân  sau chiar le adoptă luându-le în propriile gospodării. Ei sunt conștienți că înmulțirea necontrolată poate fi prevenită și că tot de noi, oamenii depinde cum gestionăm această situație.

Trist este că viețile acestor suflete nevinovate au devenit o  sursă de profit pentru unele firme ce lucrează în cârdășie cu administrațiile locale.

Sătui să vadă la tot pasul animale abandonate, câțiva oameni de bine au decis să se implice în această problemă.  Așa că au organizat o campanie de sterilizare  gratuită a animalelor de companie din Topoloveni.

Totul a fost posibil datorită  specialiștilor de la Smeura Mobilevet Sterilizari Gratuite,  și voluntarilor Dana Diacenco, Silviu Surdeanu și Daniel Șonkoy.

53 animale dintre care 47 femele si 7 masculi au avut parte astăzi de îngrijire specială, de o deosebită atenție și de multă dragoste. Videoclipul de mai jos este mai mult decât sugestiv.

Acțiunea s-a desfășurat acasă la unul dintre organizatori, în aer liber, lucru ce demonstrează că atunci când există motivație orice este posibil. Nu a contat că a fost o zi  foarte friguroasă: s-a servit ceai fierbinte, s-a băut cafea, s-au depănat amintiri și s-au legat prietenii. Toate acestea în timp ce animalele au primit atenția și grija necesare.

Astfel, iubitorii de animale din oraș au avut ocazia să petreacă timp împreună, să- și împărtășească poveștile în care eroi principali au fost animăluțele lor mult iubite, să schimbe experiențe și să demonstreze că și într-un oraș mic, de provincie, ideile bune pot fi transformate în realitate cu bani puțini, atunci când  există bunăcredință.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie