Acasa Social Dosar penal pentru amenajarea abuzivă a unui drum în aria naturală protejată

Dosar penal pentru amenajarea abuzivă a unui drum în aria naturală protejată

de Redactia
0 comentarii

Corbeni, România – Un bărbat de 58 de ani din comuna Corbeni se confruntă cu acuzații penale după ce jandarmii argeșeni au descoperit lucrări neautorizate de amenajare a unui drum în perimetrul ariei naturale protejate din zona alpină Mușețica.

Incidentul a fost semnalat de un reprezentant al Greenpeace România, care a alertat autoritățile cu privire la lucrările ilegale desfășurate în zonă. În urma sesizării, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arefu au intervenit rapid și au depistat două persoane care excava un drum de acces cu ajutorul unui buldoexcavator. Aceștia au declarat că intenționau să amenajeze un drum pentru o viitoare stână în golul alpin Mușețica.

Pe data de 18 iunie a.c., jandarmii argeșeni, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, au inspectat zona indicată. Verificările au confirmat existența unor lucrări de excavații care au provocat degradarea și deteriorarea habitatului natural și a florei sălbatice pe o suprafață de 2000 de metri pătrați.

În urma constatărilor, jandarmii au întocmit actele de sesizare pe numele proprietarului lucrărilor, în conformitate cu prevederile art. 52, alin. (1), lit. b și c din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice. Documentele au fost înaintate organelor de urmărire penală pentru continuarea cercetărilor.

Jandarmeria Argeș a subliniat importanța implicării comunității în protejarea patrimoniului natural și a încurajat cetățenii să raporteze orice activitate suspectă sau ilegală în ariile protejate, apelând numărul de urgență 112 sau contactând cea mai apropiată unitate de jandarmerie.

„Implicarea comunității este vitală pentru protejarea patrimoniului natural al țării noastre,” a declarat un reprezentant al Jandarmeriei Argeș.

„Acțiunile ilegale care pun în pericol mediul înconjurător nu vor fi tolerate și vom lua toate măsurile necesare pentru a le combate.”

Acest incident scoate în evidență necesitatea unei monitorizări stricte și a unei colaborări continue între autorități și cetățeni pentru a asigura protecția ariilor naturale protejate din România.

 

Sursa foto: IJJ Argeș

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie