Acasa Editorial DICTATURA DE LA BUCUREȘTI

DICTATURA DE LA BUCUREȘTI

de Mario Ernest Caloianu
1 comentarii

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De ce nu mă lași să ascult « crimanalul rus » ?

Doamnelor și domnilor, dragi români europeni și nu numai, NATO este pentru Romania, nu înaintea Romaniei !

Am o singură gură și două urechi pentru că Dumnezeu m-a lasat să ascult mai mult decât vorbesc!

Suntem martorii unor întâmplări halucinante ce ne implică, de vrem sau nu, datorită faptului ca acțiunile pe care le voi prezenta sunt derulate în jurul subiectelor :România si românii!

Avem obligatia să prestăm o atenție mai mult decât sporită pentru că se vorbește și se acționează în numele și pentru apărarea integrității noastre, a românilor, precum și în numele integrității frontierelor României, în primul rând, și apoi ale Europei si ale NATO.

ATENȚIE! De ce exclam atât de puternic!?

Pentru că nu știu dacă cineva și-a pus problema exitenței termenului GRANȚELE NATO ?!

Intâi să descriem subiectul pe care vreau să-l supun atenției apoi, cu rugamintea de a fi activi în comentarii sau critici, să decidem de partea cui este dreptatea.

Pe data de 30 martie 2022 patru parlamentari, un senator si trei deputați, au fost primiți, repet primiți, de catre ambasada Rusiei pe tema dezbaterii unui subiect, inițiat de către aceștia (Parlamentarii de la București), numit Pacea de la București (atașez memoriul spre cunoștinta dumneavoastră).

Documentul propunea invitarea părților belicoase, respectiv Ucraina și Rusia, să supună atenției un tratat de pace pe teritoriul țării noastre,  justificând odată cu acest lucru nevoia de neutralitate a statului român într-un conflict care aduce prejudicii țării noastre, de natură economică, politică și socială precum și riscul de a fi ținta unui viitor conflict direct cu Federația Rusă, datorat prezenței noastre în NATO.

Memoriul a fost adresat tuturor instituțiilor abilitate să studieze propunerea ce face obiectul în cauză, subiect care,  de altfel, este raspunderea directă a acestora ( ale institutiilor românești).

Printre instituțiile respective pot fi enumerate: Administratia Prezidentială, Guvernul, SRI, SIE, plus către toti miniștrii ministerelor din Romania.

In același timp, acest memoriu a fost trimis către ambasadele Rusiei, Ucrainei, inclusiv Moldovei, statelor UE din Europa de Est, NATO, UE , USA .

Pe data de 30.03.2022 au fost inviați la Ambasada Rusiei.

De aici a început scandalul monstru!

Să ne amintim că un deputat ales reprezintă un număr de 70 000 de români și un senator 180 000 .

In teorie acești parlamentari reprezintă voința a minim 300.000 de români!

In urma acestei acțiuni, și mă refer la discuția dintre aceștia și ambasadorul Rusiei, toți cei patru au fost sancționați sever!

Domnul deputat Francisc Toba a fost exclus din Comisia de Aparare.

Domnul deputat Dumitru Coarnă a fost exclus din  Grupul parlamentar PSD și, evident, exclus din comisiile din care făcea parte.

Doamna senator Diana Șoșoacă, domnul deputat  Mihai Lasca precum și doamna deputat Ana Maria Gavril,  având urmări și “pedepse” asemanătoare.

A fost nevoie să prezint cele de mai sus, pentru că o parte din mass-media actuală prezintă lucrurile sub o forma subiectivă, având două misiuni: audiența si mulțumirea stâpanului căruia serveste…

Cei de mai sus au fost acuzați public de:

Inaltă trădare !

Lipsa de temei reprezentativ!

Actrivitați contra interesului românilor și a României!

Acțiuni “ pro-ruse”, etc!

Parlamentul, o instituție aservită intereselor NATO sau intereselor României?

Parlamentul a hotărât ca acești aleși ai poporului sunt niște «  paria », și folosesc acest teremen pentru că nu li se mai recunosc drepturile de reprezentare pentru care au fost investiți în cel mai important forum al statului român !

Să nu uitam ,domnelor și domnilor, că și prin votul acestor « paria », instituțiile cărora le-a fost adresat memoriul, au reprezentanți, conducători, instituții care sunt sub autoriatea legislativă si institutională a Parlamentului, respectiv reprezentanților , deputați și senatori aleși !

România și interesele sale, in raport cu cetățenii acestei țări, sunt sub NATO? Pe deputat nu l-a trimis in parlament NATO, ci românul și e de datoria sa să informeze și să-i reprezinte pe cei care l-au ales !

Am mai vazut chestia asta in Marea Adunare Natională de pe vremurile „regretate“…

Cine nu-i cu noi, e împortriva noastră, dar pentru că există un mare « dar », M.A.N- ul de atunci era 100% românesc, chiar dacă servea grupul de interes din jurul dictatorului Ceaușescu!

Să justifici că acțiunile săvârșite de « vinovații » aleși sunt judecate, pentru că nu au o conduită NATO, punând un termen străin limbii române înaintea judecații suverane ale românilor , asta cred ca e mai «  criminal » decat « dictatura național ceaușistă » !

Doamnelor si domnilor, dragi români europeni și nu numai, NATO este pentru România, nu înaintea României !

Faptul că o astfel de inițiativă este sanctionată aspru în Parlament, poate fi considerată o palmă dată libertații ?

Pe lângă acest lucru, de ce să nu ascultam opinia Ambasadei Ruse fără interpretarea intereselor , așa zise NATO !?

Noi, cei neștiutori și simpli la minte, am văzut un conflict direct între SUA si Federația Rusă prin reprezentanții ei și anume PUTIN si BIDEN !

În NATO, nu există decizie prin majoritate! Regulamentul, funcția de bază a acestei alianțe fiind unanimitatea ! Corect până aici dar, marelele “dar”, daca România sau oricare alt stat European nu este de acord cu o anumită direcție majoritar acordată ăn consiliu, ce se întamplă?!?

Poate fi interpretată aceasta funcție unanimă de decizie la nivel NATO, „daca nu ești cu mine, poți pleca singur acasă”?

Și devine  acest lucru o constrângere sau un act de liberă alegere, democratic prin definiție ?

Nu știu! Întreb!

Apoi, ca să pot afla adevarul , chiar și într-un proces, fie el civil sau penal, ascult acuzarea și apărarea (bine…, în ultima perioada s-au ascultat numai procurorii…)! Ascult agresorul și victima!

Abia atunci am cum să judec corect, dacă agresorul și victima nu-și iau locul unul altuia!

De ce nu mă lași sa ascult « crimanalul rus » ?

Dacă pe timpul răposatului, vorbitul era aspru sancționat, acum asculatul a devenit o amenințare reala? Nu am voie să ascult opinia tuturor? Dictatura sau democrația este regimul politic care-mi interzice să ascult opinia ambelor parți?

Nu iubesc America mai mult decat Rusia și nici invers!

Cred cu tărie ca diplomația și dialogul este intrumentul esențial pentru a menține pacea, dar:

Am o singura gură și două urechi pentru că Dumnezeu m-a lăsat să ascult mai mult decât vorbesc!

Nu are dreptul nimeni în lumea asta să-mi astupe urechile! Sunt două, ca sa ascult cel putin ambele parți dacă nu ,mult mai multe!

Asta da, este o crima!

 

 

Autor:

Mario Ernest Caloianu

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][penci_image_gallery images=”7204,7203,7202,7201″ penci_img_size=”full” gallery_columns=”2″ row_gap=”20px” col_gap=”20px” heading=”MEMORIUL „PACEA DE LA BUCUREȘTI„ – INTEGRAL”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][penci_image_gallery images=”7205″ penci_img_size=”full” gallery_columns=”1″ row_gap=”20px” col_gap=”20px” heading=”PARLAMENTARII ”PARIA„”][/vc_column][/vc_row]

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

1 comentarii

Marius 7 aprilie 2022 - 14:29

In epoca postemocratica in care traim astfel de situatii fac parte din noua normalitate. Ori ne obisnuim cu ea ori luam atitudine. E mai simplu sa ne obisnuim, insa e mai costisitor pe termen lung. Ne poate costa integritatea nationala. Poporul ucrainian este un exemplu la indemana in acest sens. Cei cinci in calitate de reprezentanti ai electoratului lor au luat atitudine, iar de acum aceasta atitudine trebuie promovata activ de acel electorat, sau de cetatenii care impartasesc aceeasi opinie. Este destul de complicat, fiindca masinaria de razboi este una extrem de puternica si de organizata, iar terenul propice acesteia a fost pregatit minutios in ani de zile. Au acum oamenii lor in pozitii cheie, au mass-media si ONG-uri care le promoveaza agresiv interesele. De cealalta parte ce avem? Voci razlete de parlamentari si o populatie dezbinata. Nu stiu ce ar putea inclina balanta. La ucrainieni nimic nu a putut-o inclina, iar acum suporta consecintele. Singura lor alinare e ca pot da vina pe altcineva, dar asta nu schimba cu nimic realitatea. Sa speram ca noi vom avea un noroc chior si nu vom impartasi soarta lor.

Raspunde

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie