Acasa cultură De Ziua Națională, petreceți cu Ciobănașul de la Corbi, la Etno TV

De Ziua Națională, petreceți cu Ciobănașul de la Corbi, la Etno TV

Ora 15.00 - emisiunea România în Sărbătoare – cu Georgel Nucă

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Ansamblul Ciobănașul și sătenii din comuna Corbi, județul Argeș, sunt gazdele emisiunii eveniment, România în Sărbătoare – cu Georgel Nucă, ce va fi difuzată pe 1 decembrie 2022, începând cu orele 15 la Etno TV.

Într-un decor de vis , autentic românesc, la poale de munte, artiști consacrați ai muzicii populare precum Valeria Arnăutu, Angelica Stoican, Elisabeta Turcu, Cristina Turcu Preda, Viorica Chiurciu, Cornel Borza, Grațian Bădescu, Ileana Lăceanu, Nicolae Datcu, Ion Drăgan, Claudia Torop, Taraful Victor Florea, Alin Pavelescu, Marian Cozma, și mulți mulți alții, vă așteaptă să petreceți românește alături de ei.

Corbenii și relizatorii emisiunii v-au pregătit surprize nenumărate, vă veți convinge urmărind emisiunea. Un indiciu: Grupul folcloric ,, Păstorașii Corbilor ” al Școlii Gimnaziale ,,Naum Râmniceanu ” – Corbi, care i-au impresionat până la lacrimi pe marii artiști prezenți în platoul de filmare.

Doamna profesor Simona Anghel, creierul implicării ansamblului Ciobănașul și a comunității de baci și băcițe în evenimentul menționat, mărturisea, în cadrul unei ediții a emisiunii Identități Culturale, realizată de doamna Carmen Nicolescu la Muscel TV că în Muntenegru s-a văzut cum pornesc corbenii la drum, cu bucate, cântece și băuturi tradiționale. 

De data aceasta, cu toții vom vedea cum sunt corbenii la ei acasă: oameni drepți și mândri, buni, veseli, harnici  și ospitalieri. Alese mulțumiri familiei Magda și Andrei Zamfir, proprietarii pensiunii Valea Bradului, și familiei Mihaela și Ninel Sescioreanu, proprietarii Căsuței Albastre de la Corbii de Piatră, pentru găzduire.

Performanțele Ansamblului Ciobănașul nu se opresc aici. In ultimele săptămâni au participat la filmări pentru diverse emisiuni tv,  și au performat pe scene ale unor spectacole importante, susținute la Curtea de Argeș și Câmpulung.

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie