Acasa Editorial Cum suntem manipulați de liderii politici si de cei aserviți lor

Cum suntem manipulați de liderii politici si de cei aserviți lor

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Puțină informare  este mereu binevenită. O să vă povestesc despre cum suntem cu toții manipulați de liderii politici și cei aserviți lor  și despre cum se folosesc frânturile de informații astfel încât atenția noastră, a maselor de oameni să fie  direcționată către lucruri nesemnificative.

Este un mecanism simplu în care sunt omise intenționat  adevărurile, plusându-se pe  lucruri care atrag atenția, de multe ori minciuni aruncate cu bunăștiință în ochii și urechile publicului larg. Se mizează pe faptul că nu avem capacitatea de a filtra aceste informații,  nu dispunem de  timpul necesar, sau pur și simplu suntem preocupați de propria existență. Cu atât mai mult cu cât, în momentul de față noutățile vin cu o viteză uimitoare, nefiind timp pentru asimilarea lor.

Nu e timp! Să reținem  asta, și să nu ne irosim energia pentru ceea ce este nesemnificativ.

Să luăm un exemplu!

Pentru că tot este perioada când se votează bugetele localităților, haideți să ne gândim la un obiectiv realizat de către autorități: o toaletă publică din centrul unui oraș, un spital sau un parc pentru copii, din alt orășel oarecare.  Orice! Da, ele sunt necesare și vrem să beneficiem de existența lor!

Este de bun simț însă a fi puse câteva întrebări: Cât de transparent au fost organizate licitațiile  firmelor implicate ? Cui aparțin aceste firme? Cât a costat să fie realizate obiectivele respective?  Cine sunt oamenii angajați apoi acolo? Ce fel de servicii oferă publicului larg? Și lista întrebărilor de bun simț poate continua la infinit. E necesară doar atenția noastră, pentru că răspunsurile pot fi aflate cu ușurință.

Bani sunt, mai mulți sau mai puțini, în funcție de buget, însă este esențial cum sunt ei cheltuiți de către decidenți și mai cu seamă, cum beneficiază societatea civilă de investițiile respective.

Expresia „a furat, dar a și făcut „, atât de păguboasă pentru buzunarul nostru al tuturor, ar trebui exclusă din vocabularul oricărui român. Responsabilitatea funcției obligă autoritățile să presteze cu bună credință, iar legea, etica și educația interzic cu desăvârșire furtul.

 

Sursa foto: www.freepik.com

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie