Acasa Transparenta decizionala EXCLUSIV | Cum le vor fi resituite pensionarilor sumele aferente CASS, reținute de Casa de Pensii

EXCLUSIV | Cum le vor fi resituite pensionarilor sumele aferente CASS, reținute de Casa de Pensii

Daft-ul Ordonanței de Urgență care reglementează acest demers

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Pensionarii cu pensii mai mari de 4.000 de lei au primit mai puțini bani în luna ianuarie, după ce Casa Națională de Pensii le-a reținut contribuțiile de sănătate. Această măsură a fost declarată neconstituțională către Curtea Constituționlă.

După ce Secretariatul General al Guvernului a cerut emiterea unei ordonanțe de urgență prin care să se stabilească modalitatea de restituire a contribuțiilor CASS reținute pensionarilor cu venituri peste 4.000 de lei, iată că aceasta urmează să fie semnată de Nicolae Ciucă, Primul Ministru al României.

Mai jos puteți citi daft-ul acestei  Ordonanțe de Urgență:

Așadar, sumele reținute de la data de 01.01.2022 pana la data de 01.01.2023 inclusiv, vor fi resituite în tranșe lunare, de către Casa Nationala de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii, precum si de către casele de pensii sectoriale si cele aparținând sistemelor propri de asigurări sociale neintegrate în sistemul public de pensii.

Această decizie este binevenită pentru că soluțonează cazurile miilor de oameni care au dat în judecată Casa Națională de Pensii în vederea  recuperării contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate.

Foto ilustrativ

 

 

 

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie