Acasa Administratie Culisele Simfoniei Lalelelor 2022. Festival politizat, presărat cu momente de amuzament și aroganță

Culisele Simfoniei Lalelelor 2022. Festival politizat, presărat cu momente de amuzament și aroganță

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Nu degeaba Piteștiul este denumit și Orașul Lalelelor. Simfonia Lalelelor este festivalul nostru, al argeșenilor. Mulți dintre noi ne dovedim acum a fi mai sensibili la frumos, la culori și la mirosul suav de flori.

Conform organizatorilor:

Timp de trei zile, tradiționala expoziție dendro-floricolă cu participare internațională va oferi vizitatorilor o multitudine de experiențe plăcute, evenimentul fiind dedicat tuturor piteștenilor: creații ale floriștilor cu experiență, mini-grădini amenajate de copiii școlilor din Pitești, lansări de carte, conferințe, spectacole muzicale, Dino Parc și alte activități de timp liber pentru copii și adulți.

Anul acesta, evenimentul a fost intens mediatizat, organizatorii arătându-și încă o dată profesionalismul. Evident, politicienii nu au ratat momentul, profitând de soarele din ziua deschiderii și de mulțimea prezentă, pentru a mai face puțină baie de mulțime. Pe tema Simfoniei s-au scris pagini întregi, iar postările din mediul online au fost nenumărate.

Au fost postate pe Facebook câteva fotografii care ne-ar putea, cel puțin, stârni amuzamentul.

  • Deja am înțeles cu toții  că Deputatul Nicolae Pavelescu nu este chiar fotogenic:
  • Senatorul Ovidiu Puiu nu pare a fi fost fotografiat dintr-un unghi chiar avantajos. Recomandăm  atenție la felul în care este privit de Cristian Gentea, Primarul orașului Pitești, dar și de către Adrian Bughiu, Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș:

  • Sincronul în care merg greii PSD locali ne aduce aminte de filmul Man in Black. Le lipsesc ochelarii de soare, iar negrul nu este chiar negru.

Pe de altă parte, poziția PNL Argeș față de festivalul reprezentativ al Piteștiului, pare arogantă, judecând după faptul că Alina Gorghiu a mers în Parcul Lunca Argeșului abia în a doua zi a Simfoniei, și după postarea pe pagina oficială de Facebook a partidului:

Se simte un suflu nou în administrația piteșteană. După ce ani întregi s-au urcat pe scene, politicienii au înțeles că rolul lor nu este să stea cocoțați în public. Ne bucurăm că am pus și noi umărul la această schimbare în bine. Simfonia lalelelor începe să își recapete din strălucire, nu e perfect, dar mult mai bine.

Felicitări organizatorilor!
Din aceeași postare reiese că liberalii argeșeni au fost interesați mai degrabă să se fotografieze și mediatizeze pe ei înșiși, în detrimentul lalelelor și a standurilor cu flori.
Marele absent de la Simfonia Lalelelor, ediția 2022 a fost Ion Mînzînă, Președintele Consiliului Județean Argeș, aflat, conform surselor noastre într-o călătorie spirituală, la Muntele Athos, în Grecia.
sursa foto: Facebook
stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie