Acasa Utilitati Criza Apei. Se apeleaza la voluntari pentru rezolvarea avariei si salvarea imaginii autoritatilor depasite total

Criza Apei. Se apeleaza la voluntari pentru rezolvarea avariei si salvarea imaginii autoritatilor depasite total

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Joi, 1 iulie 2021. Vreme caniculara, comuna Stalpeni, Sat Livezeni.

Comuna europeana, ce va dispune de un camin cultural cum la soare ne vom putea uita, dar la dansul, ba.

Comuna europeana al carei primar vorbeste in presa judeteana despre realizarile si bunul mers al lucrurilor, despre implicare, normalitate si satisfactia cetatenilor si bunastarea lor.

Comuna europeana al carei Consiliu Local bugeteaza achizitia unei masini noi pentru angajatii primariei si construirea unui stadion cu teren sintetic si unde salariile edililor se ridica la nivel greu de imaginat. Pe principiul „Chelului tichie de margaritar ii trebuie”.

Aceeasi comuna, acelasi sat Livezeni, aceeasi zi, 1 iulie 2021. 

Mediul virtual si spatiile de comunicare media sunt invadate de un val de oameni nemultumiti de faptul ca, pentru a nenumarata oara, apa nu curge la robinet. Oamenii cer explicatii, cer solutii, au nevoie de apa. Singura reactie a Primariei Stalpeni a fost un anunt, la fel de sec, formulat in aceeasi limba de lemn caracteristica, postat pe pagina oficiala de Facebook a Primariei Stalpeni:

In atenția cetatenilor din satul Livezeni

Este avarie la forajul din Dealul Frumos.

Se oprește apa in satul Livezeni pana la remedierea situației.

 Trei randuri insotite de doua fotografii, din care ar fi trebuit sa reiasa cum angajatii firmei SC Apa Serv Top Stalpeni SRL fac toate eforturile pentru remedierea defectului de la bazinele din Dealul Frumos. Nu conta ca oamenii din fotografii nici macar nu sunt angajati ai firmei de apa si ca nu purtau echipament de protectie adecvat, riscandu-si chiar viata!

In lipsa lor de buna credinta, cei care au postat aceste fotografii (sursele noastre spun ca doamna viceprimar Mariana Machedon), nu s-au gandit nicio secunda la modul cum expun persoanele din fotografii si nici la modul cum manipuleaza opinia publica. Sau poate s-au gandit, dar asta nu a contat atat timp cat aparenta imagine a autoritatilor implicate era salvata!

In acest context si in dorinta de a clarifica manipularea si vidul comunicational creat de catre Primaria Stalpeni, Gazeta de Stalpeni a contactat persoanele din fotografiile postate:

„Tatal meu, acum pensionar, este unul dintre cei mai buni electricieni din comuna Stalpeni. Eu si colegul meu, am fost angajati in trecut la firma de apa din comuna. Dar am plecat pentru ca nu eram platiti la timp si nu aveam nicio satisfactie la locul de munca. Acum lucrez la spitalul nou de la Mioveni, la Mentenanta.

Ei bine, tata a fost sunat de catre domnul primar si a fost rugat sa mergem acolo, la Dealul Fumos, sa vedem despre ce era vorba. Nimeni din actualii angajati nu s-ar fi descurcat, iar domnul primar l-a rugat pe tata, neavand alta solutie pentru rezolvarea defectului. Am plecat imbracati cum eram in curte, doar ca sa ajutam comuna, sa aiba oamenii apa. Nu am stiut ca ni s-a facut poza cand lucram si nu ne-am gandit ca vom fi postati pe Facebook.

Nu am primit niciun ban pentru ca am reparat acolo, noi doar am vrut sa ajutam!

Am vrut sa facem un bine, sa ajutam si ne-am trezit ca eram luati la misto pentru ca nu purtam echipament. Da, noi purtam echipament, dar la locul nostru de munca, pus la dispozitie de catre angajatorii nostri. Aici nu eram in timpul serviciului, si nu mai avem nimic in comun cu firma de apa de la noi din comuna. ”

a declarat S. I.,  pentru Gazeta de Stalpeni

 LUNI, 5 IULIE 2021

Dupa toate acestea, defectul de la Livezeni nu este remediat.

Dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute a lipsit cu desavarsire, apa curgea acum cateva minute la robinete dar fara presiune, oamenii neputand folosi masinile de spalat rufe sau banalul dus, asa cum ar trebui.

Iar acum doua ore institutia Primariei ne anunta ca a mai aparut inca o avarie in Livezeni si ca „se intervine”.

Cand se va rezolva, cine lucreaza sau alte detalii pe care consumatorii ar trebui sa le stie … nimic, ca de obicei. Doar se pastreaza tacerea.

Iar noul director al firmei distribuitoare de apa din comuna, contactat in aceasta dimineata de catre Gazeta de Stalpeni, nu a raspuns la telefon.

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie