Acasa Educatie EDUCAȚIE - GRĂDINIȚA "ARIPI DESCHISE", PITEȘTI | Concurs sportiv ca în filmele americane

EDUCAȚIE - GRĂDINIȚA "ARIPI DESCHISE", PITEȘTI | Concurs sportiv ca în filmele americane

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Știți filmele americane cu majorete, echipe, sportivi, antrenori și părinți în care întreaga acțiune se desfășura în jurul competițiilor între școli? Câți dintre noi nu le savuram, copii fiind, și ne imaginam cum ar fi ca și la școala noastră să fie așa, ca pe micul ecran?

Cadrele didactice de la Grădinița Aripi Deschise din Pitești, coordonate de directoarea lor cea inimoasă, prof. Corina Postelnicescu, au avut viziunea emoțiilor create de întrecerile sportive descrise mai sus, și au implementat-o la nivel preșcolar, transformând-o în realitate. Imaginile vorbesc de la sine:

 

Concursul sportiv Lumea Jocului a devenit în ultimii ani o stare de spirit a Grădiniței Aripi Deschise, un proiect în care am pus suflet, energie și foarte multă muncă.
Promovăm competiția, spiritul de echipă, mișcarea pentru sănătate, educația fizică la vârste timpurii, disciplina și viața sănătoasă.
Astăzi, 86 de copii din grădinițe și școli din județul Argeș și-au demonstrat abilitățile sportive pe parcursul a patru probe: traseu aplicativ, săritură în lungime, aruncarea mingii la coș și schimbă cercul
În imaginea de mai jos, coordonatorul proiectului,  prof.  Ana  Nodea:
Forța de a face un astfel de concurs între preșcolari a venit din colaborarea pe care o avem cu partenerii noștri: Primăria Municipiului Pitești, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Universitatea din Piteşti – Facultatea de Ştiinţe, Educaţie Fizică şi Informatică – Departamentele: Educaţie Fizică si Sport şi Asistenţă Medicală si Kinetoterapie, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Argeş, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş, Muscel TV, Ambulanța Natisan Pitești, Casa Corpului Didactic Argeș.
Ne-am bucurat astăzi de prezența Domnului Inspector școlar general, prof. Dumitru Tudosoiu, reprezentaților Primăriei Pitești, Doamnei Director, prof. Simona Bocanu, Domnului Secretar gen. Constantin Sofian, Conf. univ. dr. Florin Cojanu, Lector univ dr. Paul Visan, Lector univ. dr. Geanina Toma, Conf. univ. dr. Mariana Tudor și de sprijinul studenților de la Facultatea de Ştiinţe, Educatie Fizica și Informatică care au fost alături de preșcolari și de cadrele didactice de la Grădinița Aripi Deschise pe întreg parcursul competiției.
A fost o zi plină de emoții, voie bună, muzică și multe aplauze pentru micii campioni. La final aceștia au primit diplome, cupe, medalii, tricouri și dulciuri.
Felicitări, copii minunați! Împreună, mici și mari, am reușit ca ediția a XVII-a a Concursului sportiv Lumea Jocului să fie din nou la înălțime! –  a transmis prof. Corina Postelnicescu, Directorul GPP Aripi Deschise
Bucuria copiilor și a tuturor participanților poate fi observată și în  videoclipul acesta. Click aici!.
Inspectorul General al ISJ Argeș, prof. Dumitru Tudosoiu, nu a fost doar unul dintre invitații de seamă ai organizatorilor, dar este și președintele juriului întregii competiții. Alături de Inspectorul pentru Educație Timpurie Argeș, prof. Teodor Ionuț Minciună, și el membru al juriului, au vegheat asupra corectitudinii desfășurării probelor, asupra respectării regulamentului și… s-au simțit ca în copilărie, animați de buna dispoziție a micilor sportivi.
stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie