Acasa Editorial OPINIE | Cine împarte PACEA, poartă COROANA! Europa îmbătrânește! Ce alege: PACE sau RĂZBOI?

OPINIE | Cine împarte PACEA, poartă COROANA! Europa îmbătrânește! Ce alege: PACE sau RĂZBOI?

de Mario Ernest Caloianu
0 comentarii

Masa verde a celor care împart puterea, piețele internaționale , precum și pozițiile ierarhice ale actorilor competenți în conducerea mondială își schimbă parte din membri!

Istoria demonstrează că progresul a adăugat pe harta importanței națiunilor noi actori care și-au câștigat dreptul să stea la masa constructorilor de destine ale națiunilor!

Dacă până acum ceva vreme, majoritatea acestor actori erau de origine europeană, acest lucru  s-a schimbat!

Națiuni importante precum China, India, Norvegia, Australia, Canada, vechea Japonie, precum și multe alte popoare puternice, și-au demonstrat progresul în anumite direcții și spun că ordinea mondială are nevoie de schimbare…

Rusia, principalul furnizor de resurse și  totodată acul de balanță ce stabilește spre cine se înclină importanța, are oprtunitatea de a face noi alegeri!

SUA, câinele de pază al pacii mondiale slăbește lesa conflictului pentru a-și arăta utilitatea (mai tarziu…) aruncând Europa în mijlocul razboiului, pentru  ca mai apoi să  demonstreze că fara el, lupii or să dea iama la oi, nestingheriti…

Ba mai mult de atât, latră pe ici pe colo, simuland amenințări din partea unor vecini care nu fac altceva decât să iasă pe scara blocului către serviciu…

Câinele, la auzul pașilor, latră alarmând alți vecini care, în necunoștintă de cauză, cred ca a venit hoțul!

Dar nu există niciun hoț!

Să revenim la oile noastre europene, bătrane și care nu mai au lână suficientă ca să îmbrace interesele celor care au altă climă continentală…

Altfel spus, atunci cand echipa îmbătrânește, antrenorul cumpără jucători talentați de la alte echipe, jucători ce și-au demonstrat “capacitatea de joc” prin rezultatele avute până atunci. Acești jucători îi înlocuiesc pe veterani, pe moșii care nu mai pot duce echipa către victoria cerută de manageri! Este o lege a firii…

Harta mondială își reconstruiește arhitectura influențelor.

Rusia, acest mastodont al răsăritului, mereu va fi la masa ordinii mondiale!

America, această națiune tânără, produsul Europei  din Lumea Nouă , vine să ia locul Bătrânului continent și stabilește ce va păzi!

Ceilalți, vechii participanți ai acestei ordini mondiale, Spania, Itaila, Franta, însăși Germania, vor avea înlocuitori tineri care amenință să stea pe locul Adultului cu drept de participare la decizia mondială!

Anglia face un pas lateral pentru a nu-și pierde poziția de mentor al noilor civilizații.

Europa intră într-un conflict fabricat de interesele NATO, justificând păstrarea granițelor stabilte acum ceva vreme dar uită că acele granițe au fost rupte odată cu căderea zidului Berlinului în 1989, moment în care s-a dat startul către noua întrecere , rezultatul său  stabilind cine și când se așeaza la masa celor care împart PACEA!

Europa cade în capcana fiicei sale SUA, fiică ce-și cere coroana !

Europa nu a înțeles că mai binele este răul binelui. SUA este copilul Europei născut prin federalizare și nu prin “uniune”.

Curentul suveranist care a luat amploare în bătrânul continent este un argument politic folosit drept unealtă pentru schimbarea puterii din mâinile celor vechi în mâinile celor noi și fără “stăpân”…

Acest “ divide et impera” lucrează pentru și în avantajul SUA, dragii mei cititori.

La momentul maturizării conflictului generat de egocentrismul național, probabil că America  va avea pus pe tavă motivul suprem, și anume să lase baltă UE spunând că nu poate mulțumi multitudinea de interese naționaliste. Pasul rezultat din acest fenomen va fi ieșire sa din NATO.

Națiunile Europei nu pot, per individual, să facă față unui conflict direct cu Răsăritul! În fața unei situații de criza vor cere ajutorul Statelor Unite , mutare ce dă Americii șansa pe care ei o numesc “MATUL MONDIAL”!

Vom transforma America în salvatorul “națiunilor libere’, și, totodată, în principalul actor mondial dăruitor de PACE!

După fiecare joc pierdut, pe tabla de șah se rearanjează piesele, dar, să nu uitam că piesele sunt puse pe tablă doar de jucători!

Dacă Europa va realiza acest lucru, capcana la care făceam referire mai sus se va transforma într-un instrument punte către o noua lume, Lumea Tuturor!

Dacă nu, războiul va stabili cine împarte PACEA!

Cine împarte pacea, poartă corona!

 

 

De Mario Ernest Caloianu

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie