Acasa Eveniment VIDEO | Cauzele prezumtive ale accidentului feroviar de la Roșiorii de Vede

VIDEO | Cauzele prezumtive ale accidentului feroviar de la Roșiorii de Vede

Pasageri răniti, vagoane deraiate și mersul trenurilor îngreunat pe relația Roșiori- București

de Mircea Dumitru Petre
0 comentarii

Azi 13 martie, în jurul orei 4 dimineața, a avut loc un accident feroviar la intrarea în gara Roșiori din județul Teleorman, accident în care au fost implicate două garnituri de tren.
Este vorba despre trenul accelerat Interregio 1822 Arad – București Nord, care a tamponat din spate un marfar încărcat cu autoturisme.
Marfarul intra în gara Rosiori când a fost ajuns din urmă și lovit din spate, cu aproximativ 50 km pe oră, conform estimărilor investigatorilor CFR.
În urma tamponării, câteva vagoane ale trenului marfar au deraiat de pe linie, iar în trenul accelerat au fost raniți trei pasageri,  care au fost transportați la spital pentru investigații, iar altor zece le-au fost acordate îngrijiri de către echipele de interveniție sosite la fața locului.

Specialiști din cadrul CFR au declarat pentru Stiri din Muntenia că patru ar putea fi cauzele prezumtive care au dus la accidentul din acastă dimineață:

  • Nefuncționarea în parametri normali sau dezactivarea intenționată a sistemului de siguranță și vigilență VACMA  de pe locomotiva trenului accelerat;
  • Nefuncționarea în parametri normali a sistemului electromagnetic de sigurantă DSV de pe aceeași locomotivă;
  • Instalația induși, defectă de pe calea de rulare;
  • Factorul uman, în cazul de față, oboseala excesivă a mecanicului de pe trenul accelerat.

În urma incidentului, Inspectoratul de Politie Teleorman a deschis dosar penal de distrugere și vătămare corporală din culpă, în paralel cu cercetările specifice demarate de Agenția de Investigare Feroviară pentru stabilirea condițiilor în care s-a produs accidentul.

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie