Acasa Social Exemplar rar în fauna României | Căprioară albă în Bucegi

Exemplar rar în fauna României | Căprioară albă în Bucegi

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Regia Națională a Pădurilor Romsilva semnalează o apariție inedită și rară în fauna țării noastre:

Apariție surpriză la unul din punctele de hrănire monitorizate de colegii nostri de la Romsilva – Administrația Parcului Natural Bucegi. O căprioară complet albă, camuflată perfect pentru iarnă, a fost fotografiată de camera cu senzori.
Acest „colorit” al blănii este datorat albinismului care este o tulburare genetică, caracterizată prin lipsa sau producerea unei cantități foarte mici de melanină, pigmentul responsabil cu colorarea pielii, a ochilor și a părului.
Albinismul nu este o boală sau rezultatul vreunei mutaţii genetice, are loc din cauza unei dezordini congenitale hipo-pigmentare, caracterizată de absența parțială sau totală a melaninei, pigmentul natural . Această culoare dezavantajează animalul pentru că iese foarte tare în evidență, în afara sezonului hibernal.
În lumea animală, apariția exemplarelor albinoase este de regulă, un indicator al densității ridicate. Aceste tulburări genetice apar în urma fenomenului numit consangvinizare, adică fecundarea exemplarelor înrudite.

www.iBO.eu

Animalele albinoase  sunt considerate mai slabe și mai sensibile la boli decât exemplarele care au pigmentul pielii normal.

Credit foto: Obancea Cătalin, Parcul Natural Bucegi
stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie