Acasa Sanatate C.J.R.A.E. ARGEŞ | Campanie de voluntariat în parteneriat cu Ambasada S.U.A. în România

C.J.R.A.E. ARGEŞ | Campanie de voluntariat în parteneriat cu Ambasada S.U.A. în România

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională C.J.R.A.E. Argeș va desfășura, în regim de voluntariat, a cincea ediție a proiectului 4/4PentruPrieteni, în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education.

Vor fi susținute activități de consiliere psihologică și psihoterapie, în cadrul Secției de recuperare neuromotorie de la Spitalului de Pediatrie Pitești, având ca obiectiv suportul emoțional al micilor pacienți și aparținătorilor acestora, pentru a crește gradul de reziliență la tratamente îndelungate.

,,Bunăstarea psiho-emoțională a copiilor este la fel de necesară ca și sănătatea lor fizică deoarece îi ajută să-și dezvolte strategii de coping sănătoase și utile pentru a face față evenimentelor negative. În acest sens, 16 profesori consilieri școlari  din cadrul CJRAE Argeș și-au arătat disponibilitatea pentru această activitate. Cadrele didactice implicate în acțiunea de voluntariat sunt psihologi cu atestat de liberă practică în specializările psihologie clinică, psihoterapie și psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională la Colegiul Psihologilor din România.   

Mulțumesc echipei C.J.R.A.E Argeș pentru implicare și de asemenea, mulțumesc Domnului Director Dr. Tudor Ionescu pentru această oportunitate și intregului personal medical cu care am colaborat. ” – Director C.J.R.A.E. Argeș,  Prof. Dr. Ciucă Emilia Rodica

 

,,Deși nu putem ocoli suferința și momentele grele pe care le întâlnim în viață, important este ca cineva să ne fie alături: părinți, rude, prieteni, psihologi, cadre didactice, medici și societatea în ansamblul său prin calitatea serviciilor oferite. Am reușit să ofer copiilor și părinților TIMP, CONECTARE EMOȚIONALĂ, ASCULTARE și ÎNȚELEGERE…și am descoperit împreună resurse pentru a merge mai departe. PUȚIN poate să însemne SUFICIENT când te simți neputincios. În multe dintre situațiile dificile cu care ne confruntăm, acestea sunt câteva dintre nevoile emoționale de bază de care avem nevoie! Suportul emoțional pe care fiecare dintre noi îl poate oferi poate să schimbe vieți. Fiți alături de cei din jur! ”  –Prof. psiholog C.J.R.A.E Argeș Cristina Nilă

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie