Acasa Educatie Bursele de merit, beneficiul elevilor de la I. C. Petrescu

Bursele de merit, beneficiul elevilor de la I. C. Petrescu

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Elevii de la Stalpeni, vor beneficia de burse de merit, in valoare de 100 de lei, pe luna, incepand cu anul scolar in curs.  Criteriile de acordare tin de rezultatele la invatatura, fiind obligatoriu ca media fiecarui semestru sa fie mai mare de 8,50, iar media la purtare nu mai mica de 10.00.

Avand in vedere ca subiectul burselor pentru elevii merituosi a fost dezbatut in Sedinta Consiliului Local al Comunei Stalpeni, domnul primar Gabi Serbanoiu n-a declarat urmatoarele:

„Proiectul este initiat de Ministerul Invatamantului, prin Inspectoaratul Scolar. Banii au venit dirijati (pentru burse n.a.), noi doar am aprobat prin bugetul local sa se duca catre copiii cu rezultate deosebite la scoala. Noi atata am avut de facut: orice ban vine de unde vine, obligatoriu trebuie trecut prin Consiliul Local, ca sa se poata da catre solicitarile care sunt facute. Acesta a fost aportul Primariei si al Consiliului Local”.

Bucuria acestor vesti a fost insa umbrita de faptul ca doar elevii inscrisi la clasele a V-a si  a IX-a vor beneficia, anul acesta, de bonificatia obtinuta prin efortul de a avea rezultate deosebite la invatatura.

Acest aspect este confirmat de surse din conducerea Liceului Tehnologic I C Peterscu:

„Se subintelege ca celelalte clase, adica VI-VIII, respectiv X-XII, ar fi trebuit sa primeasca deja aceste burse, la inceput de an financiar, pentru ca bursele se acorda pe anul financiar, dar se face doar o corectare a lor si se introduc elevii noi inmatriculati in scoala respectiva. Asta s-a facut peste tot, nu numai la noi.

Dar problema stiti care a fost? Aceste burse de merit nu erau date de catre minister! Acum este pentru prima data cand ministerul aloca bani pentru bursele de merit de 100 de lei pe luna [….]

Daca cititi in lege, bursele acestea de merit trebuiau date pana acum de catre Consiliul Local. Ministrul Educatiei, ca sa nu mai umileasca copiii, pentru ca, daca ai nostri nu au primit niciodata, la Cimpulung de exemplu, pe vremea domnului primar Taroiu, stiti cat era o bursa de merit a unui copil care avea peste 9.50 media? 10 lei pe luna!!!  […..]

Este meritul Ministerului pentru ca s-au gandit sa dea copiilor o suma fixa de 100 de lei”.

Aceleasi surse, mai specifica si ca:

„Bursele se dau retroactiv, pe an financiar. Este un drept al copiilor si vor beneficia de el”.

Asadar chiar daca suntem in aprilie, copiii inscrisi pentru burse vor primi recompensa efortului lor si pentru lunile ianuarie-martie 2021.

Foto: Freepick

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie