Acasa Editorial OPINIE | Bălălău și conspirațiile de “partiduri”

OPINIE | Bălălău și conspirațiile de “partiduri”

Are partidul, procurori, membri de partid? Nu cred!!!

de Mario Ernest Caloianu
0 comentarii

Am vazut în ultima perioadă o mulțime de critici adresate PSD-ului, „Bădălăului” și corupției pe linie politică la modul general.

În ziua în care Bădălău, fost C.J, fost ministru, fost vicepreșdinte la Curtea de Conturi, fost etc, lider important în PSD si aducător de rezultate electorale importante, a fost reținut pentru 24 de ore de către DNA, și să nu uităm, cu prezumția de nevinovăție pe masă până la hotărârea definitivă a unei instanțe judecătorești, purtătorul de cuvânt al PSD iese repede la televizor și spune că partidul se dezice de Bădălău!

Aș vrea să începem cu ceea ce înseamnă organizarea de partid, cheltuielile acesteia și realitatea din câmpul politic de război electoral!

Doamnelor și domnilor, dragi cititori,

Nu știu dacă v-a aratat cineva realitatea organizării politice din România și responsabilitatea liderilor politici.

De obicei un președinde de organizație județeană are drept responsabilitate obținerea surselor și sumelor de bani necesare susținerii cheltuielilor acesteia.

Începem să enumerăm:

-sediu de partid central;

-sediu de partid municipal;

-sediu de partid local;

– plată personal corespunzător sediilor de mai sus;

-contabil;

-trezorier;

-consilieri imagine și comunicare;

-plata serviciilor de imagine( televiziune, presă, radio, rețele on-line);

-materiale promoționale pentru informarea județeană, municipală, locală;

-transport, respectiv mașini în leasing sau chirie;

-cheltuieli de combustibil;

-altele.

Mai există o secțiune denumită recompensă electorală.

La aceasta secțiune putem enumera posturile oferite în schimbul rezultatului electoral!

Pe langă recompensa celui ales, acesta este dator persoanelor care l-au sprijinit în campania electorală, rezultat schimbat pe posturi cu numire politică, atât în sectorul administrativ de stat cât și în sectorul privat.

Pe lângă acest lucru, recompensa electorală se extinde și către operatorii economici, respectiv firmele care finanțează campania electorală. Această recompensă are drept monedă de schimb contractele pe bani publici! Ele sunt dedicate printr-un aparat suficient de sofisticat în care sunt implicați majoritatea celor care ocupă posturile amintite în descrierea recompenselor electorale, persoane care își justifică prezența în aparatul bugetar, mai puțin prin profesional  și mai mult prin lubrifierea mecanismului de corupție .

Periodic apar, și de la un partid, și de la celalalt victime ale propiului mecanism generator de resurse și rezultate electorale.

Nu trebuie să uităm că un lider de astfel de organizatie, un președinte de consiliu județean, un președinte de organizație, etc, sunt cei care manageriază această resursă și sunt extrem de apreciați în rândul politicienilor, oameni influenți care au în subordinea lor un întreg aparat ce beneficiază în mod direct de prestația acestora.

De ce aduc explicațiile de mai sus?

În ziua în care Bădălău, fost C.J, fost ministru, fost vicepreșdinte la Curtea de Conturi, fost etc, lider important în PSD si aducător de rezultate electorale importante, a fost reținut pentru 24 de ore de către DNA, și să nu uităm, cu prezumția de nevinovăție pe masă până la hotărârea definitivă a unei instanțe judecătorești, purtătorul de cuvânt al PSD iese repede la televizor și spune că partidul se dezice de Bădălău!

Același purtător de cuvânt spune că nu aprobă acțiunile ilegaliste ale dlui Bădălău, nu încurajează comportamentul vădit infracțional și declară că se cere acestuia demisia din funcția deținută fără să aștepte , excluzâd posibilitatea că acesta va fi pus în libertate, de parcă un Nostradamus a venit și i-a șoptit că ăsta de-i la pârnaie ia încă 30 de zile!

Are partidul, procurori ,membri de partid? Nu cred!!!

Cine o fi turnat? De ce?

De unde știa ???

Oare nenea Bădălău, știind că există o sumedenie de oameni care se perinda prin funcții datorită bunului management politic prestat de dânsul, ce spune pe acolo pe unde e?

Dragii mei cititori, toți practică același mecanism bolnav!

Acest lucru, în momentul în care îl extrapolăm la nivel internațional, se numește “politică externă și negocierea de promovare a capitalului investițional”.

Oare domnul Bădălău pe cine va turna?

Mai vedem…

Până atunci mai urmărim de-ale Schengenului…

 

De Mario Ernest Caloianu

 

 

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie