Acasa Social Sătenii din Corbi: | „Avem RoAlert în fiecare noapte, la aceeași oră, când i se face ursului foame!”

Sătenii din Corbi: | „Avem RoAlert în fiecare noapte, la aceeași oră, când i se face ursului foame!”

de Oana Diaconescu
0 comentarii
porc sfasiat de urs

Fostul primar al comunei Corbi, din județul Argeș aduce în atenție ferocitatea urșilor ce atacă extrem de des gospodăriile sătenilor.

Noaptea și victima ursului, deocamdată bietele animale ale oamenilor din bătătura casei, Doamne ferește sa nu ajungă victime oamenii .
Am primit câteva poze azi noapte la ora 2,20 A.M. de la niște locuitori din Corbi și ulterior un filmuleț in care se vede bietul porc la aproape 200 kg cum încă mai respiră și își dă duhul după ce a fost mâncat din el hălci întregi de carne. De data aceasta ursul a atacat la gospodăria familiei Precup Petre în satul Jgheaburi unde a omorât porcul din imagine și a rănit altul . Scenariul este același , oamenii au fost treziți de urletele înfiorătoare ale porcilor in miez de noapte și au ieșit afară , atât ei cât si vecini care au auzit zgomotul pentru a salva ce se mai poate salva cu bâtele și după o lupta apriga între disperarea oamenilor și incăpățânarea ursului, acesta din urma a abandonat prada dar numai după ce a înfulecat pe viu câteva hălci zdravene de carne . – a scris Virgil Baciu pe Facebook, într-o postare unde a publicat fotografii  și un video de impact emoțional. 
Toate acestea, după ce, în urmă cu trei zile fostul edil Virgil Baciu relatase, pe aceeași rețea de socializare, o situație asemănătoare.
La fel ca toți locuitorii satelor de munte, și oamenii de la Corbi sunt îngroziți:
„Avem RoAlert în fiecare noapte, la aceeași oră, când i se face ursului foame. Ursul ăsta o să mânânce în curând toți porcii din sat. Trei porci într-o săptămână deja este mult prea mult
Oamenii se simt vulnerabili, pentru că au ajuns să trăiască permanent cu teama că ursul poate apărea de oriunde, îndiferent de oră, și ar putea ataca.
Sunt îngroziți de ideea că oricine ar putea fi următoarea victimă: mama, tatăl, sora, soția, bunicul, soțul, dar mai ales copilul sau animalul oricăruia dintre ei.
Explicațiile Directorului General Adjunct Romsilva, inginerul silvic Olavi NIȚESCU, referitoare la situația urșilor sălbatici din România pot fi accesate cu un click AICI,  Știri din Muntenia fiind una dintre publicațiile care a tras semnale de alarmă permanente cu privire la acest subiect.
stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie