Acasa cultură Artistul Nelu Constantin pictează acum printre îngeri

Artistul Nelu Constantin pictează acum printre îngeri

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Președintele Cenaclului artiștilor plastici I.D.Negulici din Câmpulung Muscel, a plecat într-o lume mai bună și mai dreaptă.

Cunoscut artist plastic și publicist, de o  moralitate și demnitate cum rar mai putem întâlni, Nelu Constantin a fost un fin cunoscător al firii umane. Întreaga viață si-a dedicat-o artei, promovând tinerele valori, fiind un aprig apărător al lor, dar vehement luptător împotriva nonvalorilor de orice fel.

Cu toții știm că a fost neîndurător cu politicienii de carton, pe care nu a ezitat să-i ironizeze de câte ori a avut ocazia.

Vă reamintim că în luna iulie 2022, Consiliul Local Câmpulung a refuzat să-i acorde titlul de cetățean de onoare:

În cadrul ședinței Consiliului Local, pe ordinea de zi a fost și proiectul de hotărâre cu privire la acordarea titlului de cetățean de onorare artistului Nelu Constantin. Activitatea de o viață a președintelui cenaclului „I.D. Negulici” nu i-a convins pe consilierii câmpulungeni ca la vârsta de 84 de ani să-i acorde această distincție. –  conform Muscel TV

În decursul vieții, aristul și-a lăsat amprenta asupra culturii argeșene și nu numai, organizând tabere internaționale de pictură, numeroase evenimente de mare valoare, și purtând numele Câmpulung peste hotare. De asemenea, a fost un model de generozitate, prietenie și optimism pentru toți cei ce au avut onoarea să-l cunoască.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie