Acasa cultură ARGENTINA CULCUȘ ȘI ANSAMBLUL „CUNUNA DOMNEȘTIULUI” – NOI PREMII PENTRU FOLCLORUL ARGEȘEAN

ARGENTINA CULCUȘ ȘI ANSAMBLUL „CUNUNA DOMNEȘTIULUI” – NOI PREMII PENTRU FOLCLORUL ARGEȘEAN

de Oana Diaconescu
0 comentarii
argentina culculs alaturi de membri ai ansamblului Cununa Domestiului
În perioada 27-31.08.2023, la Canakkale, în Turcia se desfășoară International Troia Peace Dance Festival, organizat de cei doi lideri ai Internațional Dance Festival Organization, Mr. Salih Onsoy și Mr. Murat Erden ( foto)

Anul acesta, Argeșul a fost reprezentat la festivalul internațional sus menționat, de promotoarea folclorului din județul nostru, doamna Argentina Culcuș și de ansamblul folcloric Cununa Domneștiului, din comuna Domnești.

Ansamblu de tradiție, renumit pentru performanțele sale pe scenele de profil,  Cununa Domneștiului, coordonat de doamna Angela Hiru și de coregraful Iacob Nicolae a obținut 2 premii extrem de importante:  Cel mai Bun ansamblu păstrător al tradițiilor populare  –  (Best Tradition)  și Premiul pentru cele mai frumoase costume – (Best Costume). 

Și de această dată dna Argentina Culcuș îți demonstrează dragostea față de tradițiile noastre populare, aducând, din nou, pentru județul Argeș, prin ansamblurile populare locale, premii valoroase, o imensă recunoaștere internațională și contribuind la promovarea folclorului românesc, peste hotare.

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie