Acasa cultură EVENIMENT | Anul acesta, reuniunea de toamnă a Asociației Folcloriștilor Argeșeni va avea loc la Podu Dâmboviței

EVENIMENT | Anul acesta, reuniunea de toamnă a Asociației Folcloriștilor Argeșeni va avea loc la Podu Dâmboviței

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Folcloriștii argeșeni se vor întâlni, sâmbătă, 19 noiembrie 2022  la Tabăra Oratia din satul Podu Dâmboviței din stațiunea de interes național Dâmbovicioara, situată în apropierea peșterii cu același nume, din pasul Rucăr -Bran.

La reuniunea de toamnă a Asociației Folcloriștilor Argeșeni „Constantin Rădulescu-Codin” vor avea loc și două lansări de carte.

Președintele Asociației Folcloriștilor Argeșeni, Conf. univ. dr. Adrian Sămărescu spune că „sunt două cărți ale unor personalități în domeniul cercetării folclorului. Una este a doamnei Adriana Rujan, fostă președintă a folcloriștilor din Argeș, profesor universitar la Universitatea din Pitești, și cealaltă a domnului Costin Alexandrescu, director peste 4 decenii al Centrului Creației Populare argeșene”.

Tot cu acest prilej, pe lângă prezentarea ultimelor lucrări, culegeri sau însemnări ale folcloriștii din Argeș și Muscel, va fi amenajată o expoziție de costume populare autentice din Muscelul de nord,  ce va cuprinde o prezentare și o descriere a portului tradițional al zonei de interferență a Țării Românești cu Transilvania.

Asociația Folcloriștilor din Argeș se reunește de două ori pe an, primăvara și toamna în diverse locuri ale județului.

Amintim că în comuna Priboieni din județul Argeș, locul de naștere al  renumitului folclorist român Constantin Rădulescu-Codin, în anul 2015  a fost inaugurat un muzeu care-i poartă numele.

Acesta găzduiește, pe lângă lucrările folcloristului, testamentul lui Codin-Rădulescu, manuscrisul, precum şi obiecte personale.

Muzeul a fost deschis în cinstea sa pentru omagierea a 140 de ani de la naşterea marelui om de cultură.

În imagine: Adrian Sămărescu intervievat de Constantin Pașol de la Radio România

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie