Acasa Administratie Grevă japoneză la Registrul Comerțului | Antreprenorii vor suporta consecințele

Grevă japoneză la Registrul Comerțului | Antreprenorii vor suporta consecințele

de Oana Diaconescu
0 comentarii
 Angajații de la Oficiul Național al Registrului Comerțului au intrat astăzi  în grevă japoneză.
În același timp, aceștia se mobilizează pentru îndeplinirea procedurilor de declanșare a grevei generale.
Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului, afiliat la Federatia Publisind și la Blocul Național Sindical, protestează împotriva inechităților salariale și a discriminării salariaților din ONRC față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională „justiție”.
În antiteză, în raport cu importanța activităților derulate de ONRC și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariați în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR, nivelul salarial actual se situează la cel mai scăzut nivel din categoria funcțiilor din familia ocupațională „justiție”.
consecința încetării activității pentru numai 2 zile în această instituție reprezintă un colaps economic. Asta în condițiile în care nu s-ar mai înregistra niciun fel de cereri ale societăților comerciale sau oricăror alte entități supuse înregistrării în Registrul comerțului. Mai mult, toate litigiile comerciale s-ar bloca, ceea ce ar însemna că procedurile de insolvență sau faliment nu mai fi operate.
 Așadar, ponoasele acestui conflict de muncă ar putea fi trase de către antreprenorii români, și așa destul de afectați în ultimul timp de contextul economic al țării noastre. 
stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie