Acasa Talent Ansamblul „Hora” din Argeș – succes uriaș în Turcia

Ansamblul „Hora” din Argeș – succes uriaș în Turcia

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Ansamblul folcloric „Hora” din comuna argeșeană Albeștii de Argeș, localitate situată în apropiere de Curtea de Argeș, a câștigat Premiul I și Cupa Festivalului la categoria Costum Popular și Coregrafie pentru evoluția de excepție avută în cadrul Festivalului Internațional de Folclor din Turcia.
În perioada 18 -22 mai, tinerii dansatori coordonați de Janeta Ilie și Oana Cîrstoveanu, mamă respectiv fiică, au fost prezenți alături de mai multe ansambluri din Europa si Asia la festivalul desfășurat la Ayvalik, Turcia, pe țărmul Mării Egee. Din România au mai fost prezente formații artistice din Constanța, Tulcea și Pitești.

Orașul Pitești a fost reprezentat de folcloriștii îndrumați de Argentina Elena Culcuș. Despre prestația vom reveni cu amănunte.

Ansamblul folcloric „Hora” din Albeștii de Argeș a fost înființat de regretatul coregraf Stelian Ilie și continuă să reprezintă cu cinste portul și dansurile populare ale zonei Argeșului, fiind susținut de autoritățile locale, în special de primarul Gabriel Popa.
În prezent este coordonat de doamnele Georgeta (Janeta) Ilie, soția regretatului coregraf și de fiica acestora, Oana Cîrstoveanu, ambele iubitoare și păstrătoare a tradițiilor și folclorului argeșean.

Ansamblul Hora funcționează acum cu 3 grupe de dansatori, pe categorii de vârstă și se bucură de un palmares impresionant, atât pe plan intern cât și internațional

 

Text și foto preluate: Constantin Pașol

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie