Acasa cultură ANSAMBLUL CIOBĂNAȘUL – CORBII DE PIATRĂ PREMIAT ÎN CAPPADOCIA

ANSAMBLUL CIOBĂNAȘUL – CORBII DE PIATRĂ PREMIAT ÎN CAPPADOCIA

Argentina Culcuș s-a implicat din nou în promovarea tradițiilor românești la nivel internațional

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Talentul argeșenilor din Ansamblul Ciobănașul – Corbii de Piatră, coordonat de prof. Simona Anghel a fost recunoscut de organizatorii INTERNATIONAL CAPPADOCIA WORLD DANCE FESTIVAL 2023 desfășurat în AVANOS, TURCIA. În cadrul unei ceremonii ce a avut loc la primăria din Avanos, corbenilor le-a fost oferită placheta de recunoaștere a participării la acest festival intercontinental.

( foto – prof. Simona Anghel, alături de primarul orașului Avanos și Ambasadorul Moldovei în Turcia)

Tradițiile românești, cântecele și dansurile noastre populare, au fost arătate lumii întregi și publicului acestui spectacol multiculural, iar recitalul oferit de cei din ANSAMBLUL CIOBĂNAȘUL – CORBII DE PIATRĂ a fost de excepție. Ei au fost însoțiți în această deplasare de două vedete importante ale muzicii populare românești, Valeria Arnăutu și Liliana Savu Badea.

Performanța celor de la Ciobănașul  – Corbii de Piatră este una pe măsură, la acest festival participând ansambluri de înaltă ținută artistică din CANADA, INDIA, KAZAHSTAN, BULGARIA, MOLDOVA, TURCIA, GEORGIA și IRAN.


Participarea Ansamblului Ciobănașul – Corbii de Piatră,  la Festivalul Internațional de Dans Tradițional din Cappadocia a fost posibilă datorită Argentinei Culcuș (foto), binecunoscută pentru promovarea tradițiilor românești la nivel internațional.

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie