Acasa Educatie Alba neagra: uite creanga, nu e iarba!

Alba neagra: uite creanga, nu e iarba!

de Oana Diaconescu
0 comentarii

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Curatenia de primavara a inceput peste tot. Este incert deocamdata daca si la Scoala Livezeni, unde lucrurile stau putin… diferit. De fapt a inceput, numai ca s-a terminat brusc si a tinut exact cat poate cuprinde privirea superficiala a trecatorului grabit, pe strada. Grabit, ca si la sectia de votare.

Va invit ca, din imaginile alaturate, sa observati dumneavoastra insiva modul in care s-au desfasurat activitatile specifice de curatare si cosire a ierbii din curtea scolii. Doar inspre strada, in zona unde exista si pavele, in semn de „bun venit la scoala, dar sa nu stati prea mult”!

De remarcat si gramada de crengi uscate, probabil ramase acolo de asta toamna si in jurul careia iarba a fost cosita partial (asa cum reiese din una dintre fotografii). Oare corect si logic este sa nu deranjam bunatate de gramada, asa-i? Sau aceasta sa fie noua moda in materie de amenajari peisagistice curti si gradini de scoala, la Stalpeni?

Designerii japonezi ar fi invidiosi daca ar vedea cu ce idei inovatoare au de-a face, aici, la noi! S-ar gandi si ei, la fel ca orice om cu simt practic, ca acele crengi uscate trebuiau inlaturate si cosita iarba pe toata suprafata, nu doar pe alocuri si nu partial? Astfel prescolarii si elevii s-ar fi putut juca in aer liber, prin parculetul care inca asteapta sa-i vina si lui randul la cosit.

In aceste conditii, copiii aproape ca inoata in iarba care a crescut atat de inalta, incat genunchii abia li se mai vad. Pacat ca nici capusele, care reprezinta un real pericol in acest anotimp, nu pot fi vazute atat de usor, in cazul in care ar exista acolo. Pacat ca nu vad si autoritatile cum arata curtea scolii, ca noul coordonator de structura, nu prea vede acest aspect.

Sa revenim!

Imaginile sunt din curtea Scolii Livezeni, scoala aflata in subordinea Liceului Tehnologic „I C Petrescu”, dar si a inspectoratului scolar judetean unde avem un reprezentant, consilier local PNL. Scoala Livezeni, unde se pare ca nimeni nu a observat pana acum ca iarba a crescut atat de mult si ca necesita sa fie cosita cu seriozitate pentru accesul cat mai facil al copiilor in curtea scolii.

Copiii care, de fapt, se pare ca nici nu conteaza prea tare, daca ne gandim la cadourile de Craciun lipsa, la frigul cu care a inceput anul scolar in toamna, ori la bursele inexistente pentru performanta scolara date de comunitate, pana a decis guvernul ca le va da.

Va intreb pe dumneavoastra, stimati cititori: ati intalnit vreodata astfel de exemple, in orice curte a oricarui om de buna credinta si cu putere de munca? Nu? Atunci de ce ne batem joc de copiii nostri?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][penci_image_gallery images=”5932,5933,5934,5935,5936,5910″ caption_source=”none” row_gap=”10px” col_gap=”10px” heading=”Curtea scolii din Livezeni”][/vc_column][/vc_row]

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie