Acasa Utilitati Alarmă la Sala Sporturilor Mioveni

Alarmă la Sala Sporturilor Mioveni

de Oana Diaconescu
0 comentarii
Exercițiu de evacuare în caz de incendiu, desfășurat de SVSU Mioveni.
Pentru a testa modul de acțiune al personalului propriu, pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mioveni, au desfășurat astăzi un exercițiu demonstrativ de evacuare în caz de incendiu, la Sala Sporturilor Mioveni.
Potrivit scenariului, un incendiu a izbucnit într-un vestiar, încăpere care a fost invadată de fum, iar vizibilitatea era scăzută. Totodată, posibilitatea de a folosi stingătorul de incendiu prezenta un risc crescut pentru siguranța utilizatorului, intrând în mediul toxic, motiv pentru care s-a dispus utilizarea apei din hidranții interiori. Concomitent cu acțiunea de stingere a focarului, s-a efectuat și evacuarea a peste 800 de persoane aflate în incinta clădirii. În sprijin au ajuns și pompierii de la Detașamentul Mioveni, care au acționat împreună cu SVSU pentru lichidarea incendiului.
Paramedicii SMURD de la Detașamentul de Pompieri Mioveni, alături de un asistent coordonator SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, au susținut o scurtă prezentare despre felul în care se poate acorda primul ajutor de bază, explicând modul de aplicare al tehnicilor de resuscitare cardio-respiratorii, dar și a manevrei Hemlich.
În semn de mulțumire pentru prezentare, publicul numeros format din cadre didactice și elevi ai Liceelor Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, „Iulia Zamfirescu” Mioveni și din cadrul Școlii Gimnaziale „George Topîrceanu” Mioveni, au recompensat salvatorii cu aplauze.
Este foarte important să cunoaștem modul de comportare în cazul apariției unor situații de urgență, de aceea educarea în acest sens, este esențială.
Astfel, cei interesați au avut polibilitatea să devină pentru câteva clipe salvatori, putând să exerseze pe un manechin tehnicile explicate, astfel încât, în cazul apariției unei situații reale, să fie pregătiți.
stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie