Acasa Urbanism Afara-i vopsit gardul … si inca nu e curatenie

Afara-i vopsit gardul … si inca nu e curatenie

de Oana Diaconescu
0 comentarii

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Intentia  mea initiala a fost de a promova demersul autoritatilor locale, acela de  a construi toalete in incinta atelierului Liceului „IC Petrescu” Stalpeni. Este o realizare laudabila, finantata de Consiliul Judetean Arges, extrem de utila de altfel, avand in vedere ca in unul din anii scolari anteriori (2019), corpul respectiv al liceului a fost inchis, neprimind autorizatie de functionare, deoarece nu dispunea de conditiile necesare desfasurarii unui act educational sigur pentru sanatatea elevilor cursanti.

Surpriza de proportii am avut-o insa cand am mers in curtea atelierului, sa vad constructia „monumentala” si mult laudata, materializata acum sub forma unui WC. Impropriu spus “in curtea”, pentru ca nu am reusit decat sa merg cativa pasi, de teama a vreo doi-trei caini imensi. Cand au simtit miros de intrus au devenit agresivi instantaneu.

Nu ca n-as fi iubitoare de animale, dar.. parca tin mai mult la securitatea personala. Asa ca.. am preferat sa nu le invadez teritoriul.

Asa cum observati si dumneavoastra, dragi cititori, in  fotografii, in planul secund al curtii corpului vechi al liceului, se afla un loc de joaca. Aici, niste copii petrec timp, profitand de razele soarelui. Si bine fac, pentru ca sunt satui de lectii online si stat cu ochii atintiti in monitoare. Ii admir sincer pentru ca nu le este teama de cainii vagabonzi, dar ma intreb cine va fi responsabil daca vreunul dintre ei va fi atacat de animalele ce par a fi agresive?

Si ma mai intreb ceva: oare asa ar trebui sa arate o zona care, chiar daca se executa lucrari de constructie, este totusi curtea unei scoli si in apropiere se afla, totusi si un spatiu de joaca pentru copii?

Salut initiativa primariei de a incuraja localnicii sa pastreze curatenia si sa colecteze selectiv gunoiul! Daca inca nu l-ati citit, iata mai jos comunicatul primariei Stalpeni:

“UN MEDIU MAI CURAT INCEPE CU TINE!
Conform HCL nr.37/29.03.2018:
Aruncarea sau depozitarea pe strazi, parcuri, islazuri, malurile raului precum si in alte locuri publice neautorizate a gunoaielor menajere sau a altor reziduri si gunoaie de orice fel, se sanctioneaza cu – avertisment insotit de recomandarea de a respecta dispozitiile legale sau cu amenda de la 700 – la 1000 lei. 

Va rugam, PASTRATI CURATENIA.

Joi, 11.02.2021 este zi de colectare selectiva – hartie, plastic, carton.”

Acesta este anuntul postat saptamana aceasta pe pagina Facebook a Primariei Stalpeni, unii spun nu pentru ca dintr-o data autoritatile au devenit mai grijulii cu mediul, ci pentru ca domnul primar tocmai a primit o amenda consistenta de la Agentia de mediu in urma sesizarii unui cetatean. Si cum se impaca amenda asta cu ce ne spune public?

„- Daca mergeti prin comuna, o sa vedeti ca arata curat si sunt multe realizari!”, sugera primarul Comunei Stalpeni, domnul Gabi Serbanoiu.

Am fost, domnule primar, am fost si am vazut ceea ce va arat si dumneavoastra si cititorilor nostri, in fotografiile de mai jos. De aceea apreciez acest indemn la curatenie. Pentru ca intr-adevar este nevoie de un mediu mai curat in comuna noastra si pentru ca exista locuri publice sufocate de gunoi. Insa doar o buna comunicare cu cetatenii va garanta reusita acestui demers. Altfel alte amenzi vor fi aplicate si nimeni nu are de castigat. Dimpotriva.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”12px”][penci_image_gallery images=”2603,2602,2601,2618,2620,2621,2619,2622″ row_gap=”15px” col_gap=”15px” heading=””][/vc_column][/vc_row]

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie