Acasa Social Acum! Incendiu de amploare lângă Pitești

Acum! Incendiu de amploare lângă Pitești

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Se întâmplă acum! Un incendiu de amploare s-a produs lângă Pitești, în apropierea hipermarket-ului Metro. Deși martorii afirmă că focul a izbucnit în zona fostei petrochimii, se pare că este vorba despre o hală, situată pe drumul 23.  Pompierii și o  ambulanță SMURD au întervenit deja la fața locului, pentru acordarea ajutorului calificat.

 

UPDATE ( 10.06.2022)

După o noapte lungă în care s-a acționat continuu cu zeci de pompieri și 22 de autospeciale de stingere a incendiilor, o autoscară, o autospecială CBRN, două ambulanțe SMURD de la Inspectoratele Pentru Situații de Urgență ale județelor Argeș, Dâmbovița, Olt și Giurgiu, precum și de la Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Falck Fire Services (patru autospeciale de stingere), continuam identificarea surselor de fum din zonele în care substanțele de stingere nu au pătruns și lucrăm pentru înlăturarea acestoraDin fericire, nu a fost necesară intervenția paramedicilor SMURD nefiind identificate victime.

În permanență este monitorizată concentrația substanțelor volatile din atmosferă, pentru a asigura o protecție adecvată atât personalului de la locul intervenției și cât și pentru a înștiința la nevoie populația din apropiere de riscurile la care se pot expune și măsurile de protecție ce trebuie urmate.

Cu toate că flăcările imense erau amenințătoare, lucrând eficient în echipă s-a reușit împiedicarea extinderii incendiului la vecinătăți.
Pompierii argeșeni au fost nevoiți să execute misiunea de stingere efectuând de trei ori schimbarea personalului de la intervenție, menținând un răspuns operativ în lupta cu flăcările.
Va mai dura până la înlăturarea tuturor riscurilor de reaprindere a deșeurilor combustibile de diferite tipuri, ce erau depozitate în spațiul deschis din curtea operatorului economic.Le mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat, începând cu cetățenii care au respectat toate recomandările autorităților, tuturor colegilor noștri din inspectoratele județene care au intervenit, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru manevra operativă și oportună de forțe , Instituției Prefectului pentru eficienta integrare a componentelor sistemului de management al situațiilor de urgență, precum și celorlalte instituții și entități economice din județ sosite în sprijin, în lupta cu focul. –   anunță ISU Argeș 
stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie