Acasa Educatie SĂPTĂMÂNA PROTECȚIEI CIVILE | Acțiuni de conștientizare, porți deschise și momente de neuitat pentru copii

SĂPTĂMÂNA PROTECȚIEI CIVILE | Acțiuni de conștientizare, porți deschise și momente de neuitat pentru copii

de Oana Diaconescu
0 comentarii

În perioada 25.02 – 04.03.2023 se desfășoară Săptămâna Protecției Civile,  ce aniversează 90 de ani de la atestarea  conceptului de Protecție Civilă în România.

În afară de mediatizarea intensă a unor informații ce țin de prevenția și gestionarea unor situații extreme, Inspectoratele Pentru Situații de Urgență organizează și evenimente care, dincolo de utilitatea lor, sunt extrem de atractive pentru copii dar și pentru adulți. Una dintre componentele de bază a Protecției Civile este pregătirea populației, iar acest lucru contribuie semnificativ la salvarea de vieți și bunuri.

ISU Argeș marchează acest eveniment printr-o serie de acțiuni destinate publicului, prezentate de conducerea unității într-o conferință de presă susținută astăzi.

În acest week-end, subunitățile de pompieri ale ISU Argeș au fost vizitate de către pici, însoțiți de părinți sau de bunici.
Copiii au avut posibilitatea să devină pentru câteva momente pompieri militari, îmbrăcând echipamentele specifice salvatorilor şi exploatând tehnica şi mijloacele de intervenţie din dotarea inspectoratului.
Acticvitățile de porți deschise se vor organiza până la data de 04 martie a.c., așadar vă aşteptăm cu mic, cu mare, să fiți alături de noi în aceste zile. Veți putea exploata autospecialele de intervenţie utilizate în misiunile de salvare, dar mai ales, veți putea fi alături de supereroii voştri, pompierii. –  transmite ISU Argeș
Activitățile vor avea loc la următoarele subunități ale I.S.U.J. Argeș:
– Detașamentul de Pompieri Pitești;
– Detașamentul de Pompieri Bradu;
– Detașamentul de Pompieri Mioveni;
– Detașamentul de Pompieri Câmpulung;
– Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș;
– Secția de Pompieri Costești;
– Garda de Intervenție Topoloveni;
– Garda de Intervenție Vedea.
 Detașamentul de Pompieri Pitești, va desfășura în data de 28.02.2023 o expoziție a tehnicii în parcarea Vivo Mall Pitești.
stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie