Acasa cultură DOLIU ÎN CULTURĂ | A murit Thury Ștefan

DOLIU ÎN CULTURĂ | A murit Thury Ștefan

de Redactia
0 comentarii

Cunoscut ca balerin, actor şi artist,Thury Ștefan este  iubit mai ales pentru rolul excelent făcut în filmul „Nea Marin Miliardar”. Romantic incurabil, aşa cum s-a autodefinit, fire boemă, balerinul, actorul şi artistul dar mai ales, omul Thury Ștefan a ştiut să-şi trăiască viaţa la extrem şi să se dăruiască în totalitate pasiunilor sale: baletul şi metaloplastia devenite peste timp „carte de căpătâi”. El este unul dintre puținii artiști plastici din țară autodidact care cu măiestrie și migală modelează alama dându-i frumusețe, gingășie, noblețe și valoare.

Membru al Cenaclului de Arte Plastice I.D Negulici din 2006, acesta  este un participant activ la manifestările organizate de către Casa de Cultură „Tudor Mușatescu”. În toată această perioadă a participat cu lucrări în expoziții colective, de grup, dar mai ales, personale, lucrările lui înnobilând simezele nenumăratelor expoziții din țară. El face parte din familia acelor „nebuni frumoși” care-și sacrifică timpul pe altarul artei.

Lucrările lui stau la loc de cinste în multe colecții particulare dar și pe frontispiciul multor instituții și clădiri emblematice, precum cea din holul Primăriei Câmpulung unde corbul executat de el tronează mândru pe coiful medieval, la porumbelul ce domină Troița Constantinilor din Băjești, la icoane și scene istorice și reprezentări grafice din arta africană, egipteană și incașă.

A excelat prin executarea stemei regale de o acuratețe și măiestrie artistică pe care i-a dăruit-o cu generozitate Regelui Mihai I dar și a raclei moaștelor lui Ioanichie cel Nou din Muscel. –  relata publicația Actualitatea Musceleană atunci când Thury Ștefan aniversa implinirea a 81 de ani, supranumindu-l „Prințul bulevardului Pardon”

În ultimii ani, Thury Ștefan s-a retras la Câmpulung, județul Argeș, unde a început să practice metaloplastia. A avut numeroase vernisaje, iar operele sale au ajuns în expoziții din toată țara, dar și în străinătate. Artistul a fost căsătorit o perioadă cu actrița Anca Pandrea.

Astăzi, marele om de cultură s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut, cu durere,  de apropiații săi pe rețelele sociale.

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie